Hlavní obsah

Teplice, strašák pro obry. Frťala na to šel úplně jinak než Jarošík, tvrdí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postrach favoritů na sedm? Teplice! Skláři na podzim doma dokázali sebrat body Plzni (1:0), Spartě (1:1) i Slavii (0:0). I díky tomu jsou osmí, a na rozdíl od posledních sezon se zatím nemusejí nervovat ve spodní šestce. V čem spočívá teplické kouzlo a kdo je pod ním podepsaný? Také o tom se mluvilo v pořadu Přímák na Sport.cz, kde byl hostem někdejší reprezentant Jan Rajnoch.

Teplice pod Frťalou jedou, potřebují ale zlepšit útok. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Jedna výhra, dvě remízy a jediný inkasovaný gól. Takhle příjemnou bilanci mají Teplice proti soupeřům z elitní ligové trojky. „Pokaždé se dokážou perfektně připravit. Svým zodpovědným výkonem a skvěle organizovanou hrou umí potrápit i největší favority,“ říkal Rajnoch.

V Teplicích platí heslo Za vším hledej trenéra. Konkrétně Zdenka Frťalu, jenž v březnu vystřídal Jiřího Jarošíka. „S asistenty Prášilem a Rezkem hned po nástupu začali pracovat na organizaci hry hlavně směrem odzadu. Teplice předtím dostávaly hodně gólů a všichni velcí trenéři vědí, že základem každého útoku je obrana,“ poznamenal Rajnoch.

„Trenér Jarošík chtěl hrát moderním ofenzivním stylem, ovšem v Teplicích se to nepotkalo s úspěchem. Frťala to musel trochu zavřít a zapracovat na defenzivě. Především v téhle sezoně mu to přináší ovoce, ovšem v ofenzivní složce je to horší,“ zmínil Rajnoch teplickou slabinu.

Žlutomodrý tým od začátku sezony skóroval jen desetkrát, jeho ofenziva patří k pěti nejhorším v lize. V neděli to proti Slavii až tak nevadilo, Teplice i přes svůj handicap vyválčily bod. „Bylo to i díky tomu, že trenér Frťala dobře poskládal sestavu. Pravda, moc jiných možností neměl,“ pousmál se Rajnoch.

„Kromě útočníka Fily chyběl i záložník Hronek, oba hostují právě ze Slavie. Ostatní je dokázali nahradit, z Teplic cítím velkou týmovost. Hráči táhnou za jeden provaz a skáčou jeden za druhého,“ vykládal Rajnoch. „Teplice mají zajímavě poskládaný tým, mají mladé i zkušené hráče. Každopádně chtělo by to ještě víc možností do ofenzivy.“

Reklama

  0 : 1 AS Řím - Leverkusen 0 : 1 přestávka Živě
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.