Hlavní obsah

Třeba se už ani nedočkám zápasu se Slavií a Spartou bez penalty, prohlásil Kozel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po další prohře se Slavií 2:3 je pozice kouče Liberce Luboše Kozla nejistá, ostatně sám po utkání na tiskové konferenci v odpovědi o náplni týmu v reprezentační pauze odpověděl s podmínkou, pokud ještě bude u týmu. Slovan je s deseti body po jedenácti kolech jedenáctý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

<p>Utkání 11. kola první fotbalové ligy: Slovan Liberec - Slavia Praha, 8. října 2023 v Liberci. Trenér Liberce Luboš Kozel.</p>

Článek

Liberec v minulém kole padl v Karviné vysoko 2:5 a majitel klubu Ludvík Karl po kolapsu výsledkovou mizérii řešil. Objevily se i zprávy, že Kozel musí se Slavií vyhrát, jinak dojde v realizačním týmu ke změně. Klub však záhy informace o ultimátu popřel.

Jak svou aktuální pozici Luboš Kozel vnímá? „Samozřejmě výsledek a výkon, který jsme podali v Karviné, úplně vyzýval k tomu, aby se něco řešilo. Bavili jsme se s vedením, hledali nějaké cesty ke zlepšení, ale rozhodně jsem od nikoho v klubu nedostal informaci, že bych měl nějaké ultimátum,“ prozradil Kozel.

„Samozřejmě jsme se snažili odčinit výkon z Karviné, a to se asi podařilo, ale pochopitelně dělat body se Slavií je těžší než s Karvinou. Je i naší chybou, že když jsme schopní podat takový výkon se silnými týmy, tak jsme schopní zase propadnout někde, kde bychom body dělat měli,“ dodal.

Liberec vedl se Slavií už po osmi minutách 2:0. „Pro nás šlo o důležité utkání, protože jsme měli co napravovat. Na týmu bylo vidět, že chce uspět. Věděli jsme, že klíčem k úspěchu bude do utkání hlavně dobře vstoupit a Slavii třeba i zaskočit, protože ve čtvrtek vyhrála po výborném výkonu a šla na ní samá chvála. Vím, jak to chodí, hráči tomu vždy lehce podlehnou. Povedlo se, úvod byl z naší strany výborný, podpořený dvěma brankami,“ pochvaloval si Kozel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

<p>Utkání 11. kola první fotbalové ligy: Slovan Liberec - Slavia Praha, 8. října 2023 v Liberci. Trenér Liberce Luboš Kozel.</p>

Hosté ještě do poločasu snížili Schranzem a krátce po přestávce vyrovnal Mick van Buren ze sporného pokutového kopu nařízeném hlavním sudím Ondřejem Pechancem za ruku Dominika Preislera po intervenci VAR.

„Viděl jsem, že se mu míč otřel o loket, ale bylo to po odrazu od země, čili odraz a zásah ruky, která je navíc před tělem, ten míč nesměřoval nikam k brance… Tady v té místnosti jsme měli před sezonou seminář a bylo nám řečeno, kdy se penalty za ruku nepískají a jedna z těch situací je, kdy se jedná o nějaký nepřirozený, neočekávaný pohyb, kdy s tím ten hráč nemůže nic udělat. Bavil jsem se i s Dominikem, který si ani nebyl vědomý, že ten míč zasáhl. Ale to je jedno, třeba se už ani nedočkám zápasu se Slavií a Spartou, aby proti nám nebyla penalta, nebo červená karta,“ povzdychl si. Na jaře Liberec u Nisy prohrál se Spartou po dvou velmi kontroverzních pokutových kopech, na podzim padl s Letenskými opět, když dohrával bez vyloučeného Purzitidise.

„Od penalty to bylo zase nervózní, bylo hodně přerušení, hodně faulů. Od VAR šlo o absolutně zbytečný zásah. A když utkání spělo k remíze, v závěru jsme se snažili být aktivní, tak jsme udělali velkou taktickou i individuální chybu. Nebyli jsme důslední v defenzivní fázi a Zafeiris toho využil. Nakonec nemáme nic. Výkon týmu byl asi velmi dobrý, bohužel se v zápase stala věc, která tam být nemá a nemáme bohužel ani jeden bod,“ uzavřel Kozel.

Reklama