Hlavní obsah

Trenér Conte byl rád, že hráči Tottenhamu při výhře nad Arnhemem trpěli

Londýn

Trenéra Antonia Conteho při čtvrteční premiéře na lavičce fotbalistů Tottenhamu proti Arnhemu ve 4. kole Evropské konferenční ligy potěšilo, že jeho svěřenci při vítězství 3:2 trpěli. Po prvních dnech u Kohoutů je nadšený ze zázemí klubu a fanoušků. Řekl ale také, že potřebuje čas na práci s hráči, aby jim vštěpil svou představu o fotbale.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Trenér Tottenhamu Antonio Conte během utkání Konferenční ligy s Arnhemem.

Článek

Totteham si v době od 14. do 28. minuty vypracoval tříbrankový náskok. Trefili se Son Hung-min a Lucas Moura, vlastní gól si dal Jacob Rasmussen. Hosté ale ještě do konce úvodního dějství snížili na rozdíl jediné branky.

"Bylo to hodně emotivní. Vedli jsme 3:0 a dominovali jsme. Vytvořili jsme si spoustu dalších šancí ke skórování. Pak se stalo něco, o čem jsme si mysleli, že se nemůže stát, dvakrát jsme inkasovali a dali Arnhemu příležitost vrátit se do zápasu," řekl Conte v rozhovoru pro klubovou televizi.

Tottenham v 59. minutě po vyloučení oslabil Cristian Romero, jenže hráči Arnhemu obdrželi v závěrečné desetiminutovce dokonce dvě červené karty. "Ve druhé půli jsme šli do deseti. V tu chvíli jsem byl rád, že mí hráči trpí, protože je důležité naučit se v takové situaci vyhrávat. Nebylo to jednoduché," uvedl dvaapadesátiletý Ital.

Londýnský celek je ve skupině G druhý o tři body za vedoucím Rennes. Na třetí Arnhem má jednobodový náskok. Poslední Mura je bez bodu.

"Pochopili jsme, že když je potřeba soupeře dorazit, tak to tak musíme udělat. Zasloužili jsme si vyhrát. Teď se musíme připravit na důležitý ligový zápas na hřišti Evertonu. Potřebuju čas. Čas na práci, na hráče a na to, abych mužstvu předal svou představu o fotbale," prohlásil někdejší kouč Juventusu, italské reprezentace, Chelsea nebo Interu Milán, s nímž v minulé sezoně vyhrál italskou ligu.

Tottenhamu se ujal v úterý, kdy nahradil odvolaného Nuna Espírita Santa. "Mám radost. Klub disponuje fantastickým stadionem a infrastrukturou. Tréninkový areál je úžasný. Máme báječné fanoušky. Proto do toho musíme dát všechno, abychom splatili jejich úsilí," konstatoval Conte.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články