Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Iráku přišel o dům, tak odstoupil

BAGDÁD

Trenér irácké fotbalové reprezentace Adnan Hamád odstoupil z funkce poté, co ve své vlasti přišel o dům, který byl zničen při bojích americké armády s rebely. Kouč se rozhodl odejít kvůli nestálé bezpečnostní situaci v Iráku stejně jako jeho předchůdce na lavičce Němec Bernd Stange.

Článek

Stange byl ve funkci od listopadu 2002, kdy ještě v zemi vládl diktátor Saddám Husajn, do letošního července. Po jeho rezignaci převzal mužstvo Hamád a slavil s ním nečekané úspěchy. Dovedl Irák do čtvrtfinále mistrovství Asie a mezi nejlepší čtyři na olympijském turnaji v Aténách. Tyto výsledky mu vynesly titul nejlepšího asijského trenéra roku, který byl vyhlášen před třemi týdny.

"Doufal jsem, že budu moci pokračovat, ale v Iráku je mnoho problémů s bezpečností," řekl Hamád serveru Footballasia.com. "Právě jsem se dozvěděl, že můj domov byl zničen. A to je pro mě velmi těžká situace," dodal.

Hamádova rezignace přišla týden po vyřazení iráckého týmu v prvním kole turnaje Gulf Cup v Dauhá. Ještě v Kataru trenér tvrdil, že u mužstva zůstane.

Reklama

Související témata:
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG