Hlavní obsah

Tři inkasované branky jsou moc. V lize se musíme hloupých gólů vyvarovat, plánuje zlínský Fantiš

Také ve druhém přátelském utkání v rámci přípravy na jarní část nejvyšší soutěže s brněnským týmem remizovali. Po plichtě 2:2 s Líšní hráli zlínští fotbalisté nerozhodně i na hřišti druholigového lídra se Zbrojovkou (3:3). Křídelníka ševců Antonína Fantiše po utkání mrzely lacině obdržené góly.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Zlína Antonín Fantiš.

Článek

Nejsou tři inkasované branky příliš?

Asi ano. My jsme s tím bojovali i na podzim v lize. Taky jsme dostávali hloupé góly. Teď v přípravě ještě o tolik nejde, ale za tři týdny už nás čekají mistrovské zápasy, a v nich se toho musíme rozhodně vyvarovat.

Bylo na vašem výkonu v Brně znát, že jste šli do utkání z náročné přípravy?

Trochu určitě ano. Vždyť jsme v plné tréninkové zátěži. Všichni jsme ale i tak chtěli zápas se Zbrojovkou odpracovat co nejlíp. A nakonec jsme zmobilizovali síly a smazali jsme dvougólové manko. I v přípravě je samozřejmě pro psychiku mužstva mnohem lepší aspoň remizovat než prohrát.

Jak snášíte tvrdý zimní dril pod koučem Jelínkem, který je známý značnou náročností?

Už jsme to s ním zažili v létě. To bylo ještě horší, protože se ve vedru tíž dýchá. Mně osobně přípravná období obecně moc nevoní, avšak naprosto chápu jejich důležitost. Jsme profesionálové, a tak děláme, co po nás trenér chce, byť to mnohdy není jednoduché. Volna jsme ještě v novém roce moc neměli, ale makáme naplno a věřím, že díky tomu budeme na jaro velmi dobře fyzicky nachystaní.

V prvoligové tabulce figurujete na jedenáctém místě. Jak hodnotíte vaši výchozí pozici pro jaro?

Pro nás bylo hodně důležité, že jsme v závěrečném podzimním kole neprohráli v Olomouci. Díky remíze na Hané se nezvýšilo naše manko na desátou příčku. Jsme jí na dostřel.

Vaším cílem pro jarní část nejvyšší soutěže tedy bude posunout se minimálně o stupínek výš, abyste se před nadstavbou dostali do prostřední skupiny?

Přesně tak. Pokud se do ní probojujeme, nemuseli bychom se na konci sezony strachovat, abychom, nedej bože, nemuseli třeba do baráže. Na konci minulého ligového ročníku jsme prožívali ohledně záchrany docela nervy, ty si budeme chtít ušetřit. Bude to chtít zvládnout vítězně hned premiérový domácí duel s Libercem.

Zatím jste ale nepřivítali ani jednu posilu...

Myslím, že stávající kádr je docela supr a velmi slušně poskládaný. Spíš půjde o to, abychom všichni zůstali zdraví, a nikdo z něj nevypadl.

Reklama

Související témata: