Hlavní obsah

U soudu s Rubialesem vypovídali odborníci na odezírání ze rtů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U soudu s bývalým předsedou španělského fotbalového svazu Luisem Rubialesem vypovídali i dva odborníci na odezírání ze rtů. Podle médií uvedli, že se Rubiales při slavnostním ceremoniálu po finále mistrovství světa žen zeptal Jenni Hermosové, zda ji může políbit. Její odpověď však zřetelná není, protože hráčka na záznamech stojí vždy zády.

Luis Rubiales přichází k souduVideo: Reuters

 
Článek

Hermosová tvrdí, že s polibkem nesouhlasila a na Rubialese podala začátkem měsíce trestní oznámení. Prokuratura ho pak obvinila ze sexuálního napadení a nátlaku. Šestačtyřicetiletý Rubiales, který následně z čela svazu odstoupil, může dostat trest v rozmezí od pokuty až po vězení na jeden až čtyři roky.

V pondělí před soudem svědčili také bratr a přítelkyně Hermosové. Oba vypověděli, že Rubiales políbil 20. srpna na ploše stadionu v Sydney čerstvou mistryni světa na ústa proti její vůli. Následně zástupci španělského svazu podle nich vyvíjeli na třiatřicetiletou fotbalistku nátlak, aby Rubialese z ničeho nevinila.

Soud bude v jednání pokračovat ve čtvrtek a v pondělí. Předvolal si i dvojnásobnou nejlepší fotbalistku světa Alexii Putellasovou a další reprezentantky Irene Paredesovou a Misu Rodríguezovou.

Rubialese soud vyslechl už 15. září. Bývalý svazový šéf, který má zákaz se k Hermosové přiblížit na 200 metrů, tvrdí, že hráčka s polibkem souhlasila.

Související témata:
  2 : 0 Slavia - Plzeň 2 : 0 přestávka Živě
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.