Hlavní obsah

Útočník Bayernu Müller se poprvé od MS vrací do německé reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útočník Bayernu Mnichov Thomas Müller se poprvé od nevydařeného mistrovství světa vrací do německé fotbalové reprezentace, v níž bude moci rozšířit svou bilanci 121 zápasů a 44 gólů. Trenér národního týmu Hansi Flick povolal třiatřicetiletého mistra světa z roku 2014 místo zraněného Niclase Füllkruga z Dortmundu.

Foto: Vlastimil Vacek, SPORT.CZ

Thomas Müller v dresu Bayernu Mnichov.

Článek

Müller oblékl dres národního mužstva naposledy na loňském MS v Kataru, kde Němci nepostoupili ze základní skupiny. Bezprostředně poté dvojnásobný vítěz Ligy mistrů hovořil o tom, že jeho reprezentační kariéra je nejspíš u konce. Později nicméně uvedl, že mluvil v emocích, a potvrdil, že zůstává svému bývalému trenérovi z Bayernu Flickovi k dispozici.

K žádnému z letošních pěti přípravných zápasů však Müller povolán nebyl. V přípravě na mistrovství Evropy, které bude Německo příští rok hostit, vyhrál tým jen jedno utkání a Flick se ocitl pod velkým tlakem. V sobotu Němce čeká duel proti Japonsku a příští úterý prestižní souboj s vicemistry světa Francouzi.

Müller v sobotu v roli kapitána dovedl Bayern k ligovému vítězství 2:1 nad Mönchengladbachem a byl rád, že je fit po problémech s kyčlí. „Zase do toho můžu šlápnout na plný plyn. Také moje turbíny běží na plný výkon, takže se cítím skvěle,“ řekl útočník, jenž se může osamostatnit na čtvrtém místě v historické tabulce počtu zápasů za německou reprezentaci.

Reklama