Hlavní obsah

Velké ladění na EURO začíná. Českou jednadvacítku za měsíc čeká přátelák v Portugalsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mistrovství Evropy bude hrát s Anglií či Německem - a na dalšího favorita šampionátu česká jednadvacítka narazí v přípravě. Osmnáctého listopadu ji čeká sváteční přátelák v Portugalsku, které bylo při úterním losu EURO v prvním koši. Hrát se bude v přímořském městě Portimao na jihu země. Tým trenéra Jana Suchopárka by se měl v listopadu představit ještě jednou, soupeř je v jednání.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Ze zářijového barážového utkání Česko - Island.

Článek

Lvíčata čeká velká prověrka. Portugalská jednadvacítka v minulém cyklu došla do finále mistrovství Evropy a v deseti kvalifikačních zápasech na letní šampionát v Rumunsku a Gruzii stihla 41 gólů, žádný tým jich nenastřílel víc.

Největší hvězda Portugalska? Šikovný útočník Goncalo Ramos, jenž byl s dvanácti trefami nejlepším střelcem celé kvalifikace. V létě pomohl lisabonské Benfice do Ligy mistrů a teď s ní hraje o postup do jarního play off.

Mimochodem, s Portugalskem se v kvalifikaci potkal Island, český soupeř ze zářijové baráže. Jako jediný dokázal Portugalcům sebrat body za remízu 1:1 v Portimau. Doma Islanďané prohráli 0:1.

„Jsme rádi, že se můžeme poměřit s výborným soupeřem," citoval web fotbalové asociace kouče Jana Suchopárka. „Portugalsko jsme viděli v zápasech kvalifikace proti Islandu, jde o velmi technický tým s vynikající ofenzivou. Hraje ve výchozím rozestavení 4-3-3 podobně jako Anglie, s níž se utkáme na mistrovství Evropy, i z tohoto pohledu to může být velmi užitečný test."

Úterní los rozhodl o tom, že Češi budou na šampionátu kromě Anglie hrát ještě s Německem a Izraelem. Ze skupiny postoupí do čtvrtfinále první dva a v play off půjde i o vstupenky do olympijské Paříže 2024. Kromě pořádající Francie a Anglie, která na olympiádě hrát nemůže, postoupí tři nejlepší z EURO.

Příprava jednadvacítky bude pokračovat v březnovém reprezentačním okně a pak v červnu. Po krátkém soustředění se poletí do Gruzie, Češi začnou mistrovství Evropy 22. června v Batumi s Anglií.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články