Hlavní obsah

Vítej, Leo! Miami představilo Messiho nadšeným fanouškům, nechyběl ohňostroj či slova obdivu od legend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani průtrž mračen, která ceremoniál téměř o hodinu odsunula, nezkazila velkolepé oslavy v Miami. Tamní Inter, hrající severoamerickou Major League Soccer, totiž okolo třetí hodiny ranní středoevropského času oficiálně přivítal Lionela Messiho coby novou posilu mužstva. „Děkuji za vřelé přivítání, jsem nadšený, že jsem tu s vámi,“ pravil přítomným sám sedminásobný nejlepší fotbalista planety, jehož na pódium uprostřed hrací plochy DRV Pink Stadium doprovodila i manželka Antonella s dětmi.

Foto: Marco Bello, Reuters

Lionel Messi a spolumajitel Interu Miami Jose R. Mas.

Článek

Kapacita svatostánku Interu Miami, jenž byl pochopitelně napěchovaný k prasknutí, činí pouhých 18 000 míst. Hlavně vzhledem k Messiho příchodu je ale v plánu stadion v nejbližší době o pár tisícovek sedaček rozšířit, jelikož vedení amerického celku očekává, že hvězdného Argentince bude naživo v akci chtít vidět úplně každý. „Tady v Miami budujeme něco opravdu výjimečného. Začíná nová kapitola historie klubu. Nemohu se dočkat, až Leo oblékne náš dres," nadšeně vyprávěl David Beckham, někdejší anglický záložník a současný spolumajitel Interu Miami.

„Vždy bylo mým snem přivést sem ty vůbec nejlepší hráče světa. Omlouvám se, že jsem trochu naměkko, ale možnost přivítat Lionela Messiho v Miami mi tenhle sen splnila," pokračoval. Fanouškům ale poprvé ukázala i další věhlasná posila, Messiho bývalý spoluhráč z Barcelony Sergio Busquets. „Jsme také hrdí na to, že nás tu může doplnit i Sergio, jeden z nejkomplexnějších záložníků své generace," uvedl na adresu čerstvě 35letého defenzivního středopolaře Beckham.

A právě Busquets se ujal mikrofonu ihned po něm. „Děkuji všem, kteří dorazili. Moc mě těší, že jsem se stal součástí Interu Miami a nemohu se dočkat toho, až si zatrénuji a zahraji s novými spoluhráči. Brzy na viděnou," prohlásil zkušený matador, jenž za svou bohatou kariéru dokázal mimo jiné triumfovat v mistrovství světa, Evropy a hned třikrát v Lize mistrů.

Foto: Marco Bello, Reuters

Sergio Busquets pózuje s dresem po podpisu smlouvy s Interem Miami mezi vlastníky klubu Jorge Masem, Jose R. Masem a Davidem Beckhamem.

Následně se oči všech přítomných upřely na Messiho, který nejprve zapózoval s růžovým dresem s číslem deset (jak jinak) a poté pronesl svoji první řeč na novém domácím stadionu. „Od doby, co jsem přijel, je vše zatím bez přehánění spektakulární. Chci vyhrávat a pomoci klubu dále růst. Nepochybuji o tom, že si to tady všichni užijeme," vykládal, načež byl oceněn bouřlivým potleskem fanoušků.

Poté byly před přítomným prezentovány i uvítací vzkazy pro Messiho od hvězd USA z jiných sportů, například basketbalisty Stepha Curryho či již bývalého hráče amerického fotbalu Toma Bradyho. Celou akci zakončily ohňostroje, atmosféru dokreslovaly i tribuny, které během světelné show skandovaly Messiho jméno.

A co si fanoušci Miami slibují od argentinské superhvězdy co se týče výkonů na trávníku? Vzhledem k tomu, co Messi během dosavadní kariéry dokázal, asi nepřekvapí, že očekávání jsou enormní. Sociálními sítěmi dokonce koluje i video, na němž jeden z příznivců mužstva před stadion přivedl kozu. V angličtině se totiž dané zvíře nazývá „goat", což je běžně používáno jako zkratka pro spojení „greatest of all time", v překladu tedy úsměvná událost připomíná, že Messi je mnohými považován za nejlepšího fotbalistu všech dob.

Mimochodem, soudě dle nedávných výkonů Miami je evidentní, že bylo sakra nutné řádně posílit. Mužstvo se krčí na poslední příčce Východní konference soutěže, chuť vítězství nepoznalo v posledních jedenácti ligových duelech. Messi tak může při svém ostře sledovaném debutu (22. července ve 2:00 doma proti Cruz Azul) ihned pomoci k ukončení nepříliš lichotivé série.

Reklama

  2 : 2 Č. Budějovice - Slovácko 2 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice
Slovácko
  1 : 2 Hradec Králové - Slavia 1 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové
Slavia
  2 : 2 Ostrava - Liberec 2 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Liberec
Ostrava vs. Liberec
Ostrava
Liberec
  3 : 0 Plzeň - Teplice 3 : 0 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Teplice
Plzeň vs. Teplice
Plzeň
Teplice
  0 : 1 Zlín - Karviná 0 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Zlín vs. Karviná
Zlín vs. Karviná
Zlín
Karviná
  1 : 4 Olomouc - Sparta 1 : 4 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Sparta
Olomouc vs. Sparta
Olomouc
Sparta
  1 : 1 Jablonec - Ml. Boleslav 1 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec
Ml. Boleslav
  2 : 1 Bohemians - Pardubice 2 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians
Pardubice