Hlavní obsah

Vítkovická Golden Tour v Ostravě zaujala

Lada KutějováSport.cz

Již čtvrtým rokem obohacuje sportovní dění a zájmovou činnost zaměstnanců společnosti Vítkovice Machinery Group Halová liga firem. Oblíbený turnaj ve futsalu, který nese prestižní název Golden Tour Ostrava, má za sebou další zdařilé období. Zmíněný průmyslový gigant je jeho generálním partnerem.

Článek

Amatérský futsal se neustálé rozrůstá a hráči svým zodpovědným přístupen zvyšují herní úroveň zúčastněných firemních celků v České republice. Blíže o sportování moravskoslezských futsalistů prozradil pro Sport.cz Pavel Czene, generální manažer Vítkovice Golden Tour Ostrava.  Právě Seznam. cz a Sport.cz jsou hlavními mediálními partnery akce.

Jak se mu líbilo letošní slavnostní vyhlášení? „Bylo to asi nejkvalitnější zakončení Golden Tour za celou dobu její existence. Mám tím na mysli organizaci, celkové zabezpečení i doprovodný program. Společnost Vítkovice věnovala finančnímu zajištění nemalé prostředky. Vše směřuje k povzbuzení zájmu amatérských sportovců o příjemné využití volného času," podotkl Czene.

Kapitánem vítězného celku Vítkovice Power Engineering byl Martin Procházka. Jak nahlíží na Golden Tour? „Vzpomínám si, že začátky byly docela prosté. K několika málo účastníkům se postupně přidávaly další firmy. S tím souvisí nejen kvantita, ale i kvalita mužstev," charakterizoval dosavadní vývoj soutěže. „Pochopitelně, že futsalisté nemohou intenzivně trénovat, takže většinou se scházejí jen o víkendech. Před turnaji ale stihneme i společnou přípravu, tudíž se snažíme brát celou naší aktivitu vážně, " přiblížil náplň Procházka.

Pikantní na turnaji je rivalita mezi několika vítkovickými týmy. „Náš výběr Power Engineering byl považován za černého koně. Máme respekt i k našim soupeřům: Vítkovice Heavy Machinery, Cylinders, ZO OS KOVO Ocelové konstrukce. Výhodou je, že do každého firemního souboru mohou přicházet hráči i během sezóny, což je také oživení turnaje. Nejsou kladeny žádné požadavky na jejich sportovní praxi, "dodal ještě Procházka.

Seriál Halové ligy firem Golden Tour vyvrcholí v pátek 30. května slavnostním vyhlášením v Praze. Stejně jako v Ostravě bude jeho součásti kulturní program. Futsalisté z hlavního města a středních Čech i ostatní účastníci galavečera se mohou těšit na vystoupení zpěváka Michala Hrůzy, který mimochodem v současné době vydal nové album.

Reklama