Hlavní obsah

Z kouče Klokanů je poslední dny rosnička. Sleduju pořád počasí. Tréninky někdy připomínají divizi, stýská si Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nadsázce, poslední dny spíš sleduje oblohu a teploměr, než aby se věnoval fotbalu. Trenér Bohemians Praha Jaroslav Veselý si po sobotním ligovém utkání v Teplicích (1:1) povzdechl nad současným zimním počasím a tréninkovými podmínkami.

Foto: Jiří Tomaškovič, Sport.cz

Karvinské hřiště zasypal sníh. Těžké terény ale byly i na jiných stadionech.

Článek

„Rozhodli jsme se, že budeme hrát v prosinci. Je to složité. Nemůžu hřiště kritizovat, Tepličtí dělali, co mohli. U nás v Ďolíčku by to vypadalo stejně. Nejde ale o stadiony, problém je v něčem jiném,“ řekl na tiskové konferenci Veselý, jehož týmu na Stínadlech zajistil v závěru zápasu gól Matyáš Kozák.

Stesky kouče Klokanů míří obecně na tréninkové možnosti prvoligových mužstev. V této době, kdy padají teploty pod nulu a často sněží, je pro něj složité vůbec nachystat trénink.

„Kromě Sparty, Slavie a Plzně nikdo nedisponuje vyhřívaným tréninkovým hřištěm. Týden před duelem v Teplicích byl už pro nás kritický. Dvakrát jsme byli na umělce, jednou na přírodní trávě, která byla ve čtvrtek celá pod vodou. Hledali jsme místa, kde byla aspoň trochu tráva. Tohle už připomínalo divizi,“ kroutil hlavou Veselý.

Když ráno kolem šesté vyráží autem na Prahu, během cesty má prý v ruce telefon. Sleduje předpověď počasí. „Koukám na radarové modulace, jak se počasí bude vyvíjet. Bývám v tréninkovém centru první, procházím ho a musím si udělat tři varianty tréninku. Stavu hřiště tréninkovou náplň přizpůsobím. Ale správci dělají, co mohou, patří jim velký dík,“ podotkl Veselý s tím, že využívání umělé trávy není ideální řešení.

„Fotbalisté nemají umělku rádi. Četl jsem hodně studií, nejhorší jsou přechody z měkkého na tvrdý povrch. Nejvyšší riziko je u starších hráčů, nejvíc trpí šlachy a úpony. Není optimální být dva dny na umělce a jeden na trávě. Snažíme se sice využívat hlavní hřiště v Ďolíčku, jenže abychom si ho neponičili, musíme dělat ústupky. Zkrátka netrénujeme tak, jak bychom chtěli, ale jak dovolí počasí. Musíme holt ještě tři týdny vydržet,“ dodal Veselý.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.