Hlavní obsah

Za výhru vstupenky do Belmonda. Kouč olomouckého béčka ví, co na mladíky platí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen prasečími hlavami živá je fotbalová Olomouc. Zatímco prvoligový A-tým na jaře sžírají mdlé výkony i potíže mimo trávník, druholigová rezerva prožívá odlišný příběh. Chlubí se nejlepší formou v soutěži a trenér Tomáš Janotka po vítězném středečním mači proti Kroměříži (4:2) slíbil svěřencům unikátní odměnu. „Jestli to zvládneme i v sobotu v Líšni, koupím vám vstupenky do Belmonda,“ pravil bývalý prvoligový obránce.

Foto: Profimedia.cz

Trenér rezervy Olomouce Tomáš Janotka na archivním snímku.

Článek

„A možná i welcome drink,“ dodal Janotka na videu, které zveřejnil oficiální klubový účet na síti X. Příjemné nahlédnutí pod pokličku, kam se divák běžně nedostane.

Kabina plná mladíků, které pomáhá krotit i zkušený bek Michal Vepřek, propukla v jásot.

Skoro se ani nechce věřit, že jde o odnož prvoligového áčka. To v elitní soutěži vypadlo ze skupiny o titul, o víkendu proti Jablonci zapsalo teprve druhý jarní triumf. Z deseti pokusů.

Daleko více než výsledky ale Sigmu trápí konflikt mezi vedením a fanoušky, který graduje do ošklivých rozměrů. Nedávno se před vchodem do Androva stadionu objevily prasečí hlavy pocákané krví, domácí utkání kromě toho pravidelně provázejí protesty nejvěrnějších ultras. Ti mají za to, že současní šéfové milovaný klub vedou k záhubě.

„Myslím, že v Sigmě je něco zkaženého,“ řekl v pořadu Přímák na Sport.cz exreprezentant Jan Rajnoch.

Klidu mezi hráči nepřidal ani nešťastný výrok kouče Jiřího Saňáka. „Nejradši bych mu sáhl na peníze,“ pravil před časem na adresu Jana Vodháněla, který se v Mladé Boleslavi nechal vyloučit.

Rezerva Olomouce? Otočte vše o 180 stupňů, z rubů udělejte líce.

Béčko Sigmy posbíralo nejvíce bodů ze všech druholigových mužstev v posledních pěti, deseti i patnácti zápasech. Na jaře zapsalo pět vítězství, jednu remízu a jednu porážku. V tabulce poskočilo na čtvrtou pozici, těsně pod barážové příčky. Postoupit do nejvyšší soutěže nemůže, neboť tam působí A-tým. I tak ale zdatně prohání zájemce o prvoligovou příslušnost.

A pohoda v kabině?

Tu dokresluje belmondský slib trenéra Janotky. Ale dejme prostor i přímému aktérovi druholigové jízdy.

„Kabinu máme skvělou. Držíme při sobě. Sedí nám to, jsme na vítězné vlně,“ pravil pro klubový web obránce Adam Dohnálek.

Zmíněná vlna v tuto chvíli čítá tři tříbodové zisky po sobě. Plán je jasný. V sobotu v Líšni (17:00) přidat čtvrtý a vyrazit do víru velkoměsta.

Na rozdíl od reprezentačních hříšníků až po splněné práci a v doprovodu kouče.

Reklama

  0 : 0 Dortmund - PSG 0 : 0 4. min Živě
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG