Hlavní obsah

Zákaz přestupů! FIFA krutě potrestala slovenský velkoklub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové posily? Okysličení kádru? Na to si zřejmě fotbalový Slovan Bratislava bude muset nějaký ten pátek počkat. Organizace FIFA slovenskému mistrovi udělila zákaz registrovat nové hráče pro tři přestupní období. Důvodem by měly být finance, které klub dluží obránci Vernonovi De Marcovi, který z klubu odešel po konci minulého ročníku.

Foto: TASR

Momentka ze zápasu Slovan Bratislava - Dinamo Batumi.

Článek

Slovan měl přitom z téhož důvodu přestupy zablokované již pro část posledního období přestupů. I proto v zimě přivedl jen dva hráče, obránce Spyrose Risvanise a forvarda Gersona Rodriguese.

Už v tu dobu FIFA tušila, že klub De Marcovi dluží. A moc dobře to věděl i Slovan.

„Ne všechno v klubu funguje tak, jak by mělo, to si musíme otevřeně přiznat. Výsledkem je situace, která je nepříjemná a na klub nevrhá moc dobré světlo. Doufám, že tohle je dostatečný vykřičník pro všechny, aby se věci začaly radikálně měnit,“ uvedl tehdy generální ředitel Ivan Kmotrík mladší pro Šport24.sk.

Jedním dechem ale dodal, že rychle zjedná nápravu.

„Nejde o žádný závažný přestupek. V následujících dnech bude situace vyřešena a zákaz přestupů zrušený,“ dušoval se.

Evidentně se tak nestalo.

FIFA už oficiálně uvedla, že slovenskému velkoklubu pozastavuje přestupy na tři období. Zatím není jisté, jestli do nich bude zahrnuto i to právě skončené, na jehož konci již Slovan nové hráče registrovat nesměl. Pokud by bylo, posily by bratislavský celek mohl přivést v červenci 2025. V opačném případě pak až v průběhu následující zimy.

Nejlepším možným scénářem pro Slovan by bylo požádat o zmírnění trestu, který by se mohl změnit pouze na podmínku. Bratislavský celek by v daném případě posily přivádět směl, musel by si ale dávat zatraceně velký pozor na to, aby nikomu nedlužil. Nepodmíněnému trestu by totiž poté zajisté neunikl.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.