Hlavní obsah

Zaskočil jsem i sám sebe, usmál se Havelka a svůj gól neslavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jedenácté minutě šokoval liberecké fotbalisty, když ani ne dvě minuty po prvním gólu Teplic zvýšil Filip Havelka další střelou zpoza vápna na 2:0. O luxusní náskok však během následující půlhodiny s parťáky přišel. Alespoň bod za remízu 3:3 žlutomodří zachránili díky penaltě ve druhé půli.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Filip Havelka z Teplic.

Článek

Za Teplice toho ještě bývalý reprezentant do 21 let Filip Havelka po červencovém příchodu ze Sparty moc neodehrál. V Liberci však byl podruhé v základní sestavě a v jedenácté minutě překvapil přesnou střelou zpoza vápna libereckého Vliegena.

„Zaskočil jsem možná i sám sebe,“ usmíval se 25letý záložník a dodal: „Byl to pěkný gól. určitě jsem za něj rád.“ Svou první trefu za Teplice ovšem neslavil. V Liberci totiž v minulosti dvakrát působil. „Přišlo mi vhodné gól neslavit. Nějaký roky jsem tady strávil a mám to v Liberci rád, je tu příjemné prostředí, lidi se zde ke mně vždy chovali pěkně,“ poznamenal odchovanec Sparty, který na Stínadla přišel po minulé sezoně jako volný hráč.

A přestože pod Ještědem s kolegy rychle vedl 2:0, s bodem z Liberce je spokojený. „Vzhledem k průběhu zápasu bod bereme. Věděli jsme, že Liberec je dobrý soupeř, že je doma silný, nepříjemný a bodu si určitě vážíme,“ připustil.

S parťáky totiž během půlhodiny inkasoval třikrát, z toho jednou po vlastní brance. „Netroufnu si říkat, jestli nás rozhodilo něco konkrétního. Možná přišlo lehký polevení, když takhle rychle vedete 2:0, možná šlo o lehkou ztrátu koncentrace. Do dalších zápasů si z toho musíme vzít ponaučení, protože tohle by se stávat nemělo,“ věděl.

Teplice posledních dvacet minut dohrávaly bez vyloučeného Hronka. „Tohle se ve fotbale stává. Pak už to bylo spíš o tom výsledek nějakým způsobem ubránit, protože dopředu jsme tolik nebezpeční nebyli. Vzhledem k posledním minutám zápasu si bodu musíme vážit určitě,“ uzavřel Havelka.

„Musíme respektovat kvality domácích. Vstup do zápasu byl pro nás fantastický, když jsme se dokázali dvakrát prosadit střelbou ze střední vzdálenosti a pak nás trochu rozhodila chyba, kdy jsme si dali vlastní gól a domácí byli odměněni poločasovým vítězstvím 3:2. Jsem rád, že jsme na to dokázali reagovat, a i když jsme šli do deseti, tak jsme domácí pustili jen do jedné šance. Byla tam spousta rohových kopů, ale naše defenziva myslím pracovala dobře,“ zhodnotil kouč Teplic Zdenko Frťala.

Reklama

Související témata:
Filip Havelka
  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články