Hlavní obsah

Zopakují Bohemians zázračnou sezonu? Máme to ve svých rukou, burcuje Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém ročníku si čtvrtým místem v konečné tabulce zajistili po dlouhých šestatřiceti letech předkola evropských pohárů. První polovina toho probíhajícího z pohledu Bohemians tak oslnivá nebyla, ale kouč Jaroslav Veselý ani tak nevylučuje, že by jeho družina mohla opět sahat po předních příčkách. „Spousta lidí zapomíná, že ani předchozí sezona nebyla vždycky růžová,“ připomněl 46letý trenér.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý během utkání 14. kola Fortuna ligy, AC Sparta Praha - Bohemains Praha 1905, hrané 4. listopadu 2023 v Praze.

Článek

A své tvrzení podložil i tvrdými daty, proti nimž lze jen těžko argumentovat. „Po patnácti kolech jsme získali dvacet bodů, to je slušný zisk. Loni jsme jich po šestnácti měli dvaadvacet. Pořád to tedy můžeme vyrovnat i překonat,“ prohlásil Veselý.

Jeho svěřenci zakončili první poločas základní části domácím vítězstvím 1:0 nad Karvinou, které jim zajistil parádní obstřel Erika Prekopa. Triumf chutnal sladce, i vzhledem k tomu, že klokani předtím padli ve třech soutěžních duelech v řadě. Jenže. Ve zmíněných zápasech čelili pražským S, takže s úspěchem počítal málokdo. Prohry se Slavií (0:2 v lize) i Spartou (1:2 v MOL Cupu a 0:2 v lize) asi většina fotbalové veřejnosti čekala.

„Je potřeba série odlišovat. Prohrát se Slavií a Spartou není úplně hanba. Navíc když to srovnáte s předešlou sezonou - to jsme na Slavii dostali šestku, doma se Spartou 2:6. Skončilo to tehdy takovým Waterloo,“ pátral v paměti vůdce lavičky Bohemians. „Upřímně, na tenhle level v tuto chvíli nemáme,“ přiznal.

Tříbodový zisk ale i tak morálce klokaní kabiny pomohl. „Chtěl jsem, aby se nám vrátila do hry radost a lehkost, dostat se do pohody. Z tohoto pohledu se výhra dá považovat za důležitou, ale je to jen jeden zápas. Žádný pohár se za něj nedává,“ uvědomuje si Veselý.

Bohemians se sice nedaří tolik jako na jaře tohoto roku, pořád jsou ale na dostřel předním příčkám. Vždyť od šestého Baníku Ostrava, a tedy i případné účasti ve skupině o titul, je dělí pouhé čtyři body. „Máme to ve svých rukou. Nikde není psáno, že nemůžeme udělat sérii výsledků, které nás udrží nahoře,“ hledí do budoucnosti trenér klokanů.

Pro posun tabulkou ale bude třeba vyřešit trápící se ofenzivu. Bohemians v úvodních patnácti kolech vstřelili pouhých dvanáct gólů, horší produktivita trápí jen čtrnácté Pardubice, které zapsaly ještě o jednu branku méně. „Z toho pro nás plyne, že se na zimní pauzu budeme snažit vytipovat nějaké hráče dopředu. Taková bilance je alarmující a tristní,“ přiznal Veselý.

Podaří se fotbalistům Bohemians napodobit úspěšnou poslední sezonu?
Ano
65,2 %
Ne
34,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 707 čtenářů.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.