Hlavní obsah

Americký deník: Časový posun byl znát

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

První den jsme spali relativně dobře, i když všichni jsme vstávali kolem šesté ráno. Nemohli jsme dospat. Snad se problémy s časovým posunem neprojeví v sobotu, přece jenom jsme se během cesty vrátili o šest hodin zpátky a ne každý se s tím dokáže hned vyrovnat.

Článek

Bydlíme v moderním hotelu West Hoboken, v 11.patře, na jídlo jezdíme ještě o patnáct pater výš.

Přes řeku Hudson koukáme na Manhattan přesně v místě, kde před pár měsíci americký pilot úspěšně přistál s dopravním letadlem na vodní hladině a zachránil tím spoustu životů.

Dnes večer se tu hraje utkání New York Red Bulls s Columbusem. Hrát se bude v Red Bull Aréně, krásném moderním stadiónu pro 25 tisíc diváků. Kluci chtějí na zápas jít, aspoň si okouknou prostředí sobotního duelu.

Tréninky totiž máme v univerzitním komplexu Montclair, protože v Aréně je skoro každý den program. Dnes večer zápas americké fotbalové ligy, v sobotu my s Tureckem a v neděli tu hrají domácí Býci proti italskému Juventusu Turín!

V sobotu prý má být "plný dům" tureckých fanoušků. Doufejme, že dorazí i dost Čechů. Jinak v tureckém mužstvu je 33 hráčů, s výpravou přiletělo snad 40 tureckých novinářů (našich 7) a s sebou mají i několik bodyguardů. Bydlí ve stejném hotelu jako my.

Všichni se tu k nám chovají velmi vřele a přátelsky. Dost lidí tady v New Jersey fotbal zná. Z naší výpravy je tu samozřejmě nejpopulárnější Petr Čech.

Ze Spojených států zdraví Petr Svěcený, mluvčí českého národního týmu.

Tento text nebyl vytvořen redakcí. Jedná se o zprávu ČMFS.

Reklama