Hlavní obsah

Potvrdilo se, že být členem FAČR se skutečně vyplácí

Praha

Rok po svém představení se projekt členské karty v rámci členství ve Fotbalové asociaci České republiky (FAČR) rozjel na plné obrátky. Bonusový systém využívá aktuálně už přes 291 668 tisíc členů, kteří aktivně využívají kartu ALIVE FAČR a díky ní získávají řadu výhod. Meziroční nárůst členské základny českého fotbalu tak překonal desetitisícovou hranici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Když před rokem FAČR projekt členských karet představoval, bylo do něj zapojeno přesně 280 810 členů aktivně působících ve fotbale. Systém bonusových výhod však zájem o členství výrazně navýšil. „Ukázalo se, že to byl krok správným směrem a ne náhodou má projekt ohlas i v zahraničí, přičemž ocenění od Evropské fotbalové unie UEFA podnítilo konkrétní dotazy z jiných členských zemí podobné velikosti," připomněl předseda asociace Miroslav Pelta, že český model byl vyhlášen na půdě UEFA nejlepším sociálním projektem evropského fotbalu.

Během loňského dubna došlo k distribuci více než 280 tisíc členských karet ALIVE FAČR a 1. května byl spuštěn oficiální web www.bytclenemsevyplati.cz, zároveň se naplno rozjel bonusový program. „Bonusový program se neustále rozrůstá. Už nyní ale obsahuje osmadvacet exkluzivních členských výhod a kolem 1500 míst, kde mohou členové uplatnit výhody v rámci katalogu ALIVE," upozorňuje generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

V průměru se exkluzivní členská sleva pohybuje ve výši 25 procent a členové FAČR tak od začátku května do konce listopadu díky kartě ALIVE FAČR ušetřili více než 450 000 korun. Do programu se postupně zapojují i kluby Gambrinus ligy a díky tomu už nyní je možné zakoupit levnější vstupenky či suvenýry jihlavské Vysočiny, Sigmy Olomouc či Dukly Praha. Členové a kluby se navíc mohli zapojit do třinácti jedinečných soutěží o ceny za téměř 150 tisíc korun. Soutěžilo se o fotbalové vybavení dle vlastního výběru, prvotřídní míče Puma, sportovní sluchátka, nutriční balíčky či o vstupenky na utkání české reprezentace.

Do roku 2014 projekt Členství, který si dal úkol zprůhlednit členskou základu fotbalu a usnadnit administrativní úkony s ním spojené, vstupuje s cílem dále rozvíjet takzvané Elektronické členství na portálu is.fotbal.cz, které nabízí členům a klubům možnost rychlého a pohodlného způsobu přihlášení a správy jejich členství. Bonusový program bude ovšem i nadále růst a nabízet členům FAČR nové a atraktivní slevy a výhody, tak aby se členství ve FAČR opravdu vyplatilo!

Reklama