Hlavní obsah

Australské dobrodružství. Cítíme se skoro jako v pralese, koalu jsme ještě nepotkaly, smějí se Češky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třítýdenní odpočinek je u konce. Trio českých golfistek Kristýnu Napoleaovou, Terezu Meleckou a Šideri Váňovou čeká turnaj v Austrálii na hřišti v Bonville. Kromě sportovní výzvy v podobě dobrého výsledku mají české hráčky na akci Ladies European Tour ještě jedno velké netradiční přání. „Snad na turnaji potkáme nějakou koalu," smějí se Napoleaová s Meleckou.

Foto: Twitter@thegolfbusiness

Golfistka Kristýna Napoleaová na turnaji LET v Saúdské Arábii zazářila.

Článek

Bývalá fotbalistka Sparty Napoleová má sice drobnější zdravotní problém, přesto je jí jasné, že po druhém místě na turnaji v Saúdské Arábii a devátém v Jihoafrické republice budou očekávat fanoušci další skvělé výkony. Vždyť v probíhajícím ročníku si na LET vydělaly více peněz pouze tři hráčky, Češka se navíc posunula od začátku roku téměř o 450 míst v žebříčku nejlepších golfistek na světě

„Hřiště vypadá hezky, říká se, že je to taková australská Augusta. Tu opravdovou znám jen z televize a vyprávění, ale vypadá to tady fakt krásně," popisuje Napoleaová. „Nicméně hřiště je hodně pod vodou, takže máme autíčka, se kterými můžeme jezdit ale jen po cestách, takže to bude hodně nepříjemné, protože se hra protáhne," pokračuje.

„Skoro se cítím jako v pralese. Jen doufám, že vydrží počasí, protože v březnu v Austrálii hodně pršelo a na hřišti je to vidět," tvrdí Tereza Melecká a kromě hry se těší na kontakt s tamní faunou. "Doufám, že uvidím během turnaje i koaly, kterých je tady údajně hodně," vykládá golfistka. A její krajanka Napoleaová s úsměvem přizvukuje. „S mým štěstím jsem tady ještě žádné zvíře nepotkala, ale slyšela jsem, že jich je tady hodně, takže se třeba dočkám."

Reklama

Související témata: