Hlavní obsah

Česká jednička se vrhla po hlavě na charitu. Už vydělala desítky tisíc korun

Praha

Nejen k tréninku a zlepšení vlastní výkonnosti využívá česká elitní golfistka Klára Spilková přestávku vynucenou pandemií koronaviru. V souvislosti s uvolňováním pravidel a otevřením hřišť se zapojila do charitativního projektu Hrajeme a pomáháme.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Spilková, česká golfová jednička.

Článek

„Jde o záležitost, která mě mimořádně baví a naplňuje. Jak jsem v předešlém roce byla pořád v zahraničí, nemohla jsem se nijak angažovat. A mrzelo mě to. Tudíž jsem v tomto směru vlastně za pauzu a možnost přispět dobré věci vážně ráda," vypravuje Klára Spilková.

V rámci hry na osmnáct jamek si kdokoliv může vydražit hru po boku české golfové jedničky. „Zájemců se ozvala spousta," těší Spilkovou. Od otevření greenů už zvládla dvě charitativní hry, jejichž výtěžek byl šedesát tisíc korun. „Mám radost, že jsem přispěla na dobrou věc," říká Spilková.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Spilková, česká golfová jednička.

Výtěžek je určen Fondu pomoci zdravotní péče, které pomáhá nemocnicím udržovat potřebnou kapacitu lůžek pro pacienty s těžkým průběhem nemoci Covid-19.

Nejde však o jedinou charitativní činnost, do níž se čeká golfová jednička zapojila. Podpořila i akci „Přilož ruku k dílu" pro děti postižené spinální svalovou atrofií (SMA). Do akce se zapojili i hokejista Jakub Voráček, tenista Radek Štěpánek, házenkář Filip Jícha, basketbalista Tomáš Satoranský, fotbalista Tomáš Vaclík a atlet Roman Šebrle.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Spilková, česká golfová jednička.

Dárce největší finační částky na transparentní účet pod jménem „Život dětem" získá křišťálový model znázorňující ruce podporující se navzájem a držící srdce na bukovém základu s křišťálovou deskou a podpisy všech sportovců. Akce běží do konce července.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články