Hlavní obsah

Čtyři Češky prošly v Berouně cutem golfového turnaje Ladies European Tour

Čtyři české golfistky prošly do nedělního finále turnaje Tipsport Czech Ladies Open evropského okruhu Ladies European Tour v Berouně. Nejlépe je na tom amatérka Sára Kousková s pěti ranami pod par na děleném 20. místě. Z první pozice bude s deseti ranami pod par útočit na svůj čtvrtý titul z nejvyšší evropské sérii Španělka Nurria Iturriozová.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Sára Kousková na Konopišti. (ilustrační foto)

Článek

Spolu s jednadvacetiletou Kouskovou, která začátkem června vyhrála turnaj druhé nejvyšší evropské série LET Access na Konopišti, postoupily profesionálka Kristýna Napoleaová (33. místo) a další dvě amatérky Tereza Koželuhová (44.) a Jana Melichová (57.).

Kousková se během druhého kola chvilku objevila díky čtyřem birdie i v první desítce. Až na předposlední sedmnáctce ztratila ránu. "Vše šlo podle plánu, ani ta chyba mě příliš netrápí. Turnaj mám dobře rozehraný a stále to beru především jako získávání zkušeností pro můj plánovaný přechod k profesionálkám," prohlásila česká reprezentantka.

Napoleaová má tři rány pod par, Koželuhová dvě a Melichová je v paru. "Je to skvělý pocit," radovala se Koželuhová, která letos prošla na LET již podruhé cutem. "Plánuji přestup k profesionálům, ale rozhodnu se až na základě výkonů v této sezoně," dodala.

Iturriozová vedla už po prvním kole, které dohrávala dnes ráno. Na svůj výkon navázala ve druhém kole a vede o ránu před dvojicí soupeřek. S odstupem dvou úderů je na děleném čtvrtém místě největší hvězda turnaje Němka Sandra Galová. "Hrála jsem konzistentně a jsem se sebou spokojená. Jsem vděčná za to, že jsem mezi nejlepšími," řekl vítězka jednoho turnaje na LPGA.

Nedělní program startuje v 9:00. Pro diváky je vstup opět zdarma.

Golfový turnaj Tipsport Czech Ladies Open evropského okruhu Ladies European Tour par 72, dotace 200.000 eur) - po 2. kole:
1. Iturriozová (Šp.) 134 (66+68)
2. Harmová (Něm.) 135 (69+66)
Boineauová (Fr.) 135 (67+68)
..20. am. Kousková 139 (70+69)
33. Napoleaová 141 (70+71)
44. am. T. Koželuhová 142 (71+71)
57. am. Melichová 144 (72+72)

Reklama

Související témata: