Hlavní obsah

Cutem na Ladies European Tour v Kapském Městě prošly Napoleaová a Váňová

Dvě české golfistky prošly cutem na turnaji Ladies European Tour v Kapském Městě. Hvězda uplynulých dvou týdnů Kristýna Napoleaová se dělí s výsledkem pět ran nad par o 43. místo a do finálových bojů se dostala i Šideri Váňová, jež má skóre +6. Naopak jeden úder dělil od postupu Terezu Maleckou.

Foto: Twitter@thegolfbusiness

Golfistka Kristýna Napoleaová. Archivní foto

Článek

Váňová začala ve středu z Češek nejlépe a měla jen ránu nad par, dnes ale zahrála 77 a propadla se. Na třetí pokus nicméně prošla na okruhu LET cutem a zahraje si další dvě kola. Napoleaová, jež byla senzačně druhá v Saúdské Arábii, devátá v minulém týdnu v Johannesburgu a průběžně je v hodnocení LET pátá, si ve druhém kole o ránu polepšila.

"Tentokrát jsem prošla zuby nehty. Asi na mě už tento týden padla trochu únava, protože mi nešly paty a nemohla jsem se dostat do tempa. Díky bohu, že nebyl už dneska v Česku přímý přenos, protože by fanoušci nejspíš slyšeli mou bujarou češtinu," směje se Napoleaová.

Melecké už zlepšení a kolo za 74 nepomohlo, zůstala za postupem na dělené 67. pozici. V čele South African Women's Open, dotovaného částkou 300 tisíc dolarů, je se skóre -7 Becky Brewertonová z Walesu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články