Hlavní obsah

Do golfové série LIV míří i druhý muž světového žebříčku Smith

Do nové golfové série LIV se přesune i jedna z největších současných hvězd PGA Tour Cameron Smith. Druhý muž světového žebříčku a letošní vítěz British Open by měl podle listu Telegraph za přestup dostat 100 milionů dolarů (2,4 miliardy korun).

Foto: Paul Childs, Reuters

Do nové golfové série LIV se přesune i jedna z největších současných hvězd PGA Tour Cameron Smith

Článek

Osmadvacetiletý Smith bude v případě potvrzení nejlépe postaveným "přeběhlíkem" ve světovém žebříčku. Australan letos kromě britského majoru vyhrál prestižní The Players Championship a do play off FedEx Cupu vstoupí tento týden jako druhý muž průběžného pořadí.

Podle médií Smith sezonu PGA Tour dohraje a pak se přesune do série LIV, v níž absolvuje na začátku září turnaj v Bostonu.

Série LIV je financovaná Saúdskou Arábií a hráčům nabízí štědré odměny a volnější kalendář. Z PGA Tour přetahuje hvězdy typu bývalých světových jedniček Phila Mickelsona, Dustina Johnsona či Brookse Koepky, na což dosud dominantní okruh reagoval jejich vyloučením.

V úterý federální soud odmítl žádost tří členů LIV - Talora Gooche, Matta Jonese a Hudsona Swafforda - aby se mohli účastnit lukrativního play off PGA Tour. Soudkyně své rozhodnutí odůvodnila tím, že hráči věděli, jaké po odchodu do konkurenční série ponesou následky, a že budou za neúčast ve FedEx Cupu štědře od LIV odškodněni.

Reklama

Související témata:
Will Smith