Hlavní obsah

Dvacet vyvolených pro Presidents Cup, čeká se na čtyři

Ohio

Po turnaji Deutsche Bank Championship je jasné, kterých dvacet hráčů se představí v rámci letošního Presidents Cupu. Souboj Spojených států se zbytkem světa bez hráčů z Evropy se letos uskuteční začátkem října v golfovém klubu Muirfield Village v Ohiu a chybět nebudou taková esa, jako jsou Tiger Woods, Phil Mickelson nebo Adam Scott...

Foto: Adam Hunger, Reuters

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Čistě papírově jsou jasnými favority Američané, kteří vyhráli také poslední čtyři vzájemná klání a z dosavadního celkového počtu devíti střetnutí nevyhráli pouze dvakrát - v roce 2003 skončilo utkání remízou 17:17 a o pět let dříve se radoval mezinárodní tým.

Ten se pokusí zmírnit nepříznivou bilanci opět především díky Australanům a Jihoafričanům, když jiné národnosti jsou v momentálním týmu pouze tři hráči - Japonec Hideki Macujama, Kanaďan Graham DeLaet a Argentinec Angel Cabrera.

Jinak se kapitánovi Nicku Priceovi přímo kvalifikovali do týmu Australané Adam Scott s Jasonem Dayem a jihoafrická pětice Charl Schwartzel, Ernie Els, Louis Oosthuizen, Branden Grace a Richard Sterne. Zbývající dva hráči pojedou na divokou kartu.

Kteří to budou, se dozvíme v nejbližších dnech, stejně jako v případě USA. Fred Couples má přitom možná pořádně zamotanou hlavu, protože přímý postup se nepodařil takovým esům, jakými jsou Webb Simpson, Dustin Johnson, Jim Furyk, Bubba Watson, Rickie Fowler nebo Nick Watney.

Do týmu se probil také Stricker

Místo v týmu už naopak mají jisté Tiger Woods, Brandt Snedeker, Phil Mickelson, Matt Kuchar, Jason Dufner, Keegan Bradley, Steve Stricker, Bill Haas, Hunter Mahan a Zach Johnson. Ten se do týmu dostal na poslední chvíli díky proměněnému puttu do birdie na poslední jamce finálového kola na hřišti TPC Boston.

Až na turnaji Deutsche Bank Championship se do týmu probil také Stricker, který díky druhému místu poskočil v pořadí kvalifikace v samém závěru z 11. na 9. pozici. "Byl to dobrý týden. Šel jsem do turnaje s tím, že pokud se chci dostat do týmu, musím hrát dobře."

"Na začátku týdne jsem psal Freddiemu (Couplesovi). Nechtěl jsem se dostat do týmu na divokou kartu, chtěl jsem to zvládnout sám. Měl jsem tak o motivaci postaráno a jsem nadšený, že budu součástí týmu v Muirfieldu," dodal Stricker.

Presidents Cup budete moci sledovat od 3. do 6. října na stanici Golf Channel.

Reklama

Související témata: