Hlavní obsah

Golfista Reed ovládl turnaj PGA Tour v San Diegu

Golfista Patrick Reed vyhrál v San Diegu turnaj Farmers Insurance Open a na PGA Tour dosáhl na deváté vítězství. Američan ustál ve finále tlak po dohadech o jeho porušení pravidel ve třetím kole, které ale rozhodčí vyloučili, a zvítězil s náskokem pěti ran před pěticí soupeřů.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Golfista Patrick Reed vyhrál v San Diegu turnaj Farmers Insurance Open

Článek

Bývalý vítěz majoru Masters Reed se o první místo dělil po prvním i třetím kole. V neděli zahrál čtyři rány pod par a birdie na osmnáctce stanovil své celkové skóre na -14. Na hřišti Torrey Pines skončili daleko za ním Nor Viktor Hovland, Američané Xander Schauffele, Tony Finau, Ryan Palmer a Švéd Henrik Norlander.

"Zůstal jsem mentálně silný, krátká hra mě několikrát zachránila, šlo mi patování a myslím, že jsem na správné cestě. Bavilo mě to," usmíval se Reed.

Po třetím kole se diskutovalo o situaci na desáté jamce. Míč se po jeho dlouhé ráně mimo green zabořil do roughu (vyšší trávy). Reed ho zdvihl ještě před příchodem rozhodčího, který pak schválil možnost beztrestné úlevy a golfista zachránil par.

Televizní záznam ukázal před zabořením odskok míčku, a v tom případě by úlevu mít nemohl, což ale nikdo z protihráčů ani dobrovolnice nepostřehli.

"Všechno jsem hodil za hlavu, když mi rozhodčí řekl, že jsem všechno udělal, jak jsem měl," pronesl Reed. "Před nedělním kolem jsem se uzavřel do svého světa, cítil jsem se dobře a věřil si. V golfu musíte být houževnatí," doplnil.

Na děleném sedmém místě skončil vítěz turnaje z roku 2017 Španěl Jon Rahm, další z favoritů Rory McIlroy ze Severního Irska byl šestnáctý.

Golfový turnaj Farmers Insurance Open série PGA Tour v San Diegu (dotace 7,5 milionu dolarů, par 72):
1. Reed 274 (64+72+70+68)
2. Finau 279 (69+67+74+69)
Palmer 279 (66+70+73+70)
Schauffele (všichni USA) 279 (70+72+68+69)
Hovland (Nor.) 279 (70+65+73+71)
Norlander (Švéd.) 279 (73+69+68+69).

Reklama

Související témata: