Hlavní obsah

Golfista Smith potřetí vyhrál domácí Australian PGA Championship

Třetí hráč světového golfového žebříčku Cameron Smith vyhrál potřetí v kariéře domácí turnaj Australian PGA Championship, kterým začala nová sezona evropské série DP World Tour. Devětadvacetiletý Australan zvítězil s náskokem tří úderů před krajanem Jasonem Scrivenerem a Rjem Hisacunem z Japonska a navázal na úspěchy z let 2017 a 2018. Vedle tří titulů v Brisbane má ve sbírce úspěchů z European Tour ještě letošní triumf na majoru British Open.

Foto: Paul Childs, Reuters

Australský Cameron Smith pózující s pohárem.

Článek

Smith, jenž se od září zapojil do nové kontroverzní série LIV Golf, hrál na domácí půdě po třech letech ovlivněných pandemií koronaviru. V cestě za prvenstvím ho nezastavilo ani dvojí přerušení finálového kola na dohromady dvě hodiny kvůli bouřce, po tom druhém přitom ztratil samostatné vedení, ačkoliv do závěrečného dne šel s náskokem tří úderů.

"Dvojí přerušení bylo trochu frustrující, ale ustál jsem to a těch posledních osm jamek jsem odehrál velmi solidně," řekl Smith po letošním pátém turnajovém triumfu. "Na začátku týdne bych si nepomyslel, že to v sobě mám. Trošku to skřípalo, ale hra se postupně zlepšovala, až na dnešní první devítku," řekl Smith.

Reklama

Související témata: