Hlavní obsah

Golfisté Hardy s Rileym získali v Avondale první titul na okruhu PGA, Kordová třetí v Houstonu

Američtí golfisté Nick Hardy a Davis Riley vyhráli turnaj dvojic v Avondale. Pro oba hráče, kteří jsou dlouholetými kamarády, šlo o první titul na okruhu PGA v kariéře.

Foto: Gerald Herbert, ČTK/AP

Golfisté Davis Riley a Nick Hardy s trofejí z turnaje PGA v Curychu.

Článek

Hardy s Rileym dosáhli vítězství rekordním výkonem 258 ran. O jeden úder vylepšili dosavadní maximum, o nějž se při loňském triumfu postarali jejich krajané Patrick Cantlay s Xanderem Schauffelem.

V Avondale Hardy s Rileym zvítězili s náskokem dvou ran před kanadskou dvojicí Adam Hadwin, Nick Taylor. Za triumf každý dostal prémii 1,24 milionu dolarů (26,6 milionu korun) a opasek z aligátoří kůže.

Americká golfistka Vuová vyhrála v Houstonu poprvé major, Kordová byla třetí

Vítězkou golfového turnaje Chevron Championship v Houstonu se stala Američanka Lilia Vuová a získala první titul na majoru. V dodatečném rozstřelu na první jamce pětadvacetiletá hráčka porazila krajanku Angel Yinovou. Třetí skončila americká golfistka českého původu Nelly Kordová, které unikla účast v play off o jednu ránu. Díky umístění v první trojce se ale po pěti měsících vrátila na místo světové jedničky, Vuová poskočila do Top 10 na čtvrtou příčku.

Kordová, jež byla v žebříčku dosud druhá, si posteskla, že měla v průběhu celého turnaje potíže s patováním. "Trochu mě to zradilo. I když jsem předvedla i nějaké dobré paty, minula jsem pár takových, které obvykle dávám. Celkově mám na čem pracovat. Ale byl to první major v sezoně a nebylo to špatné. Snad mám na čem stavět," uvedla olympijská vítězka a dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy podle agentury Reuters.

Vuová vyhrála svůj druhý turnaj LPGA, poprvé se jí to povedlo v únoru v thajské Pattayi. Za triumf v Houstonu inkasovala 765.000 dolarů (přes 16 milionů korun). I když se Chevron Championship přesunul z kalifornského Rancho Mirage na houstonské hřiště The Woodlands, dodržela vítězka tradici a skočila na oslavu do jezírka u 18. jamky.

"Když jsme tudy šli během tréninkového kola (s caddiem Colem Pensantim), mluvili jsme o tom. Skočila bys? Jo, když vyhraju, tak tam samozřejmě skočím," uvedla Vuová, která před turnajem figurovala na 172. místě světového žebříčku. "Myslím, že jsem právě ušla dlouhou cestu. Mám velkou radost z toho, kam jsem se dostala. Moc si toho cením," konstatovala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.