Hlavní obsah

Golfová jednička Johnson má koronavirus

Ponte Vedra Beach

Světová golfová jednička Dustin Johnson se nakazil koronavirem. Americký hráč kvůli tomu nebude tento týden startovat na turnaji PGA Tour v Las Vegas.

Foto: Danielle Parhizkaran, Reuters

Dustin Johnson

Článek

"Samozřejmě jsem hrozně zklamaný. Moc jsem se na turnaj těšil, ale udělám všechno, abych byl zpátky co nejdříve," uvedl Johnson v prohlášení. Testu se podrobil poté, co se u něj objevily příznaky nemoci.

Šestatřicetiletý golfista má za sebou mimořádně úspěšný rok. Poprvé ovládl celkové pořadí lukrativního FedEx Cupu, vyhrál tři turnaje a vrátil se do čela světového žebříčku. Nedávno byl podruhé v kariéře vyhlášen nejlepším hráčem roku na PGA Tour. Naposledy hrál koncem září na US Open, kde obsadil šesté místo.

Na lasvegaském turnaji CJ Cup si místo něj zahraje náhradník J.T. Poston.

Johnson se může podle pravidel PGA Tour vrátit po desetidenní karanténě. Příští týden by se tak mohl objevit na Zozo Championship v klubu Sherwood v kalifornském Thousand Oaks. Právě v tomto klubu má Johnson svou základnu a hrává tam i s hokejovou legendou Waynem Gretzkym, otcem své dlouholeté přítelkyně Pauliny.

Od znovuobnovení sezony PGA Tour po koronavirové pauze v polovině června mělo pozitivní test na covid-19 jedenáct hráčů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články