Hlavní obsah

Série LIV je připravená založit si vlastní turnaje kategorie major

Pokud nebudou mít golfisté série LIV možnost startovat na turnajích nejvyšší kategorie major, je vedení nově založeného okruhu připravené založit si vlastní elitní podniky. V rozhovoru pro magazín New Yorker to řekl výkonný ředitel saúdské golfové federace Madžíd as-Surúr.

Foto: Tomohiro Ohsumi, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Nový vysoce lukrativní okruh je i kvůli podpoře Saúdskou Arábií od začátku v ostrém sporu s tradiční PGA. Hráči, kteří přešli ke konkurenci proto byli potrestáni vyloučením z PGA Tour a nesmějí mimo jiné startovat na majorech.

"Organizátoři majorů jsou prozatím na straně PGA a netuším proč," řekl New Yorkeru as-Surúr. "A když naše hráče nebudou chtít i dál? Tak pro ně vytvořím vlastní majory. Upřímně si myslím, že všechny okruhy jsou vedené lidmi, co nerozumí obchodu," prohlásil funkcionář.

Série LIV dokázala díky vysokým odměnám a volnějšímu kalendáři přetáhnout PGA řadu velkých hvězd, jako jsou například Phil Mickelson, Dustin Johnson nebo Bryson DeChambeau.

Výsledky hráčů na novém okruhu se ale zatím nezapočítávají do světového žebříčku, což golfistům komplikuje i kvalifikaci na čtveřici prestižních turnajů kategorie major, kam patří Masters, PGA Championship, US Open a British Open.

Reklama

Související témata: