Hlavní obsah

Koepka uzavřel první sezonu seriálu LIV Golf výhrou na turnaji v Džiddě

Americký golfista Brooks Koepka vyhrál závěrečný turnaj prvního ročníku nového seriálu LIV Golf v Džiddě. Vítěz čtyř majorů vybojoval premiérovou výhru v lukrativní osmidílné sérii, za niž získal prémii čtyři miliony dolarů, až na třetí dodatečné jamce v rozstřelu s krajanem Peterem Uihleinem.

Foto: Profimedia.cz

Americký golfista Brooks Koepka

Článek

Dvojnásobný vítěz US Open z let 2017 a 2018 a PGA Championship (2018, 2019) se v posledních letech trápil s opakovanými zraněními. "Dva roky jsem se moc nebavil. Byla to dlouhá cesta, dokonce jsem si říkal, jestli moje kariéra neskončila," neskrýval Koepka dojetí z výhry.

Dustin Johnson, který měl už před závěrečným turnajem jisté vítězství v celkovém hodnocení a prémii 18 milionů dolarů (asi 455 milionů korun), zakončil sezonu šestým místem. Za Koepkou zaostal o dva údery.

Kontroverzní seriál uzavře premiérovou sezonu, která vzbudila v golfovém světě velké pozdvižení a rozkol s tradiční PGA Tour, na konci října týmovou soutěží na hřišti Trump National Doral Golf Club v Miami. Dvanáctka týmů se utká o prémii 50 milionů dolarů.

Reklama

Související témata: