Hlavní obsah

Golfové Masters vede Korejec Im Song-če, Woods je desátý

Korejský golfista Im Song-če je s pěti ranami pod par po prvním kole v čele majoru Masters. Američan Tiger Woods obešel při svém prvním startu po loňské autonehodě první osmnáctku na hřišti v Augustě s bilancí rány pod par a je na děleném desátém místě.

Foto: Mike Blake, Reuters

Korejský golfista Im Song-če

Článek

Im Song-če si k výsledku 67 ran pomohl mimo jiné i eaglem na pětiparové třináctce. O ránu za ním je druhý Australan Cameron Smith, který se s Korejcem předloni dělil na Masters o druhé místo. Na třetí příčce jsou světová jednička Scottie Scheffler z USA, vítězové Masters Angličan Danny Willett (2016) a Američan Dustin Johnson (2020) a Chilan Joaquín Niemann.

Nejsledovanějším mužem úvodního dne ale byl Woods, který hrál první soutěžní kolo po 508 dnech. Pětinásobný šampion z Augusty zapsal tři birdie a dvě bogey. "Tohle místo je elektrizující," řekl Woods který se cestou ze hřiště usmíval. "Tohle jsme tady dva roky kvůli covidu nezažili, patroni (diváci) jsou úžasní a nabíjejí nás energií na každém kroku," dodal.

Definitivně pod par za kolo se šestačtyřicetiletý Woods dostal po birdie na šestnáctce. "Skončil jsem v červených číslech a to je pozitivní. Do konce nás ale ještě čeká hodně dlouhá cesta, hodně ran," řekl bývalý první hráč světa a doplnil: "Jsem rozlámaný, jak jsem čekal."

Obhájce titulu Japonec Hideki Macujama začal v paru a je na děleném 19. místě. Severoirský hráč Rory McIlroy má ránu nad par, což zatím stačí na dělenou 31. příčku.

Masters, golfový turnaj kategorie major v Augustě v USA (par 72, dotace 11,5 milionu dolarů) - po 1. kole:
1. Im Song-če (Korea) 67
2. Smith (Austr.) 68
3. Johnson, Scheffler (oba USA), Niemann (Chile) a Willett (Angl.) všichni 69
...10. mj. Woods (USA) 71.

Reklama