Hlavní obsah

Golfový major ve Francii vede po rekordních dvou kolech Kanaďanka Hendersonová

Brooke Hendersonová zahrála jako první golfistka v historii LPGA první dvě kola turnaje kategorie major na 64 ran a vede díky tomu Evian Championship. Čtyřiadvacetiletá Kanaďanka má ve Francii po polovině turnaje náskok tří úderů před olympijskou vítězkou Nelly Kordovou z USA.

Foto: twitter:@LPGA , Twitter

Americká golfistka Nelly Kordová během turnaje LPGA V Grand Rapids.

Článek

Hendersonová s Kordovou se po čtvrtku dělily o druhé místo za Japonkou Ajakou Furueovou, jež ale druhé kolo pokazila a klesla na dělenou jedenáctou pozici. Hendersonová zopakovala s osmi birdie a jedním bogey výkon z úvodního kola a má skóre 14 pod par.

"Už jsem tady ve Francii snědla hodně palačinek. Abych si udržela formu, měla bych si jich asi dát ještě víc," prozradila Hendersonová s nadsázkou recept na vydařený start.

Kordová si oproti čtvrtku o tři údery pohoršila, na druhém místě má náskok dvou ran před dvojicí korejských soupeřek na dělené třetí příčce.

Hendersonová a Kordová usilují ve Francii o druhý triumf na majoru. Kanaďanka vyhrála v roce 2016 PGA Championship, dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy ovládla stejný turnaj o pět let později.

Reklama