Hlavní obsah

Jessica Kordová vyrovnala v Sotogrande jedenácti údery pod par rekord LET

Golfistka Jessica Kordová zahrála v úvodním kole turnaje v Sotogrande třikrát eagle, rekord hřiště vylepšila na 61 ran a s bilancí jedenáct pod par vyrovnala rekord Ladies European Tour. Po prvním dnu ve Španělsku vede devětadvacetiletá Američanka v rámci Aramco Team Series individuální hodnocení s náskokem pěti ran před dvojicí soupeřek.

Foto: Profimedia.cz

Golfistka Jessica Kordová na archivním snímku

Článek

Dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy přidala v prvním kole na hřišti La Reserva Club šest birdies a jedou zapsala bogey. "Bylo to úžasné kolo. Bylo to nejspíš první kolo za poslední tři týdny, kdy mi nefoukal silný vítr, takže bylo opravdu příjemné, že jsem se mohla soustředit na hřiště. Třikrát eagle v jednom kole jsem ještě nikdy nezahrála, tohle si budu určitě pamatovat," řekla.

Jessice Kordové vyšel vstup do turnaje. První eagle zahrála na druhé jamce, druhý přidala na šestce a do třetice zahrála na tři údery pětiparovou jamku číslo 16.

V čele turnaje je i v týmové soutěži, v níž tvoří družstvo se svou sestrou Nelly Kordovou, jež se dělí v individuálním hodnocení o čtvrté místo (-5), českou hráčkou Terezou Meleckou (51./+1), Finkou Noorou Komulainenovou a amatérem Malcolmem Borwickem.

Další dvě české golfistky Jana Melichová a Kristýna Napoleaová figurují po prvním dnu na dělené 30. pozici. Kolo absolvovaly v paru.

Reklama

Související témata: