Hlavní obsah

Koho pozval Tiger? Co chystá Boo?

Golf v tomto týdnu čekají poslední turnaje roku, mj. ten Tigerův, patřící do neoficiální sezony PGA Tour. Dozvíte se, kdo všechno hraje a další zajímavosti

Článek

ELITA U TIGERA. Chevron World Challenge, jak se letos jmenuje turnaj Tigera Woodse v Sherwood Country Clubu v Kalifornii o 5,75 miliónu dolarů, sice jeho zraněný hostitel nehraje, ale účast je více než slibná. Čtyři kola na rány absolvuje od 17. do 21. prosince šestnáct hráčů. Vévodí jim trojnásobný vítěz majorů Vijay Singh, letošní šampión FedEx Cupu (foto). Nastupující generaci představují Anthony Kim, Camilo Villegas a Hunter Mahan. A další jména? Furyk, Couples, Casey, Weekley, Choi, Perry, Leonard, Weir, Donald, Stricker, Ames a Curtis, to také není žádný kompars.

WEEKLEY PAMĚTNÍKEM. Stálicí PGA Tour je teprve dva roky, přesto Boo Weekley už sepisuje knižní životopis. Má o čem vyprávět: o klíčích od auta, které mu při turnaji spadly do mobilní toalety a on pro ně musel sáhnout, o zápasu s orangutanem, který mu dal na zemědělské výstavě K.O. nebo o střelivu zapomenutém v tašce, kterou nesl do letadla. Se spoluautorem nyní Weekley podle svého vyjádření pro agenturu AP hledá nakladatele.

PO MASTERS PROFESIONÁLEM. Letošní amatérský mistr USA, 18letý Novozélanďan Danny Lee, přestoupí k profesionálům poté, co v dubnu odehraje Masters, na které se díky svému titulu kvalifikoval. Tím by ovšem přišel o automatický start na US a British Open, na něž má rovněž nárok. Lee je nejmladším vítězem US Amateur v historii, věkový rekord Tigera Woodse překonal o šest měsíců. Týden před US Amateur při svém debutu na PGA Tour skončil Lee dvacátý na Wyndham Championship, v říjnu na turnaji Turning Stone Resort Championship neprošel cutem.

Reklama