Hlavní obsah

Larrazábal v Malajsii utekl před útokem sršňů do vody

Nejděsivější moment ve své golfové kariéře prožil v pátek v Malajsii Pablo Larrazábal. Během druhého kola turnaje v Kuala Lumpuru ho přímo na hřišti napadl roj sršňů, před kterými musel najít útočiště ve vodní překážce. Vše nakonec dobře dopadlo a nejen že Larrazábal mohl pokračovat ve hře, ale na dané jamce dokonce zahrál birdie!

Golfista Pablo Larrazábal.

Článek

Celý incident se stal v momentě, kdy šel Larrazábal po fairwayi páté jamky. Z ničeho nic mu kolem obličeje proletěl hmyz, po kterém se ohnal. Tím hmyzem byl však sršeň, který si velmi rychle pozval na pomoc hejno kamarádů, se kterými vzali Španěla útokem.

Ten se několik vteřin snažil roj nebezpečného hmyzu odehnat, ale jediným východiskem se nakonec stal úprk do vodní překážky. Díky následné pomoci doktora a rozhodčích mohl ve druhém kole Maybank Malaysian Open pokračovat a zapsat dobré skóre.

"Byli třikrát větší, než normální včely. Byli opravdu obrovští a třicet nebo čtyřicet jich po mně vystartovalo. Nevěděl jsem, co mám dělat. Kedík mi poradil, abych se dal na útěk, tak jsem tam pobíhal jako blázen, ale sršni tam byli pořád. Tak mi další hráči řekli, abych skočil do jezera," popsal pro stránky European Tour hororový okamžik Larrazábal.

Ten se tak okamžitě vydal k vodní překážce, odhodil svou skórkartu, ještě si stihl vyzout boty a skočil do vody. "Byl to nejděsivější moment v mé kariéře, to si pište. Nikdy jsem nebyl tak vystrašený," dodal k celému incidentu třicetiletý Španěl.

"Doktor mi dal několik injekcí, po kterých jsem se rychle cítil mnohem lépe. Bez jeho pomoci a také pomoci rozhodčích bych nebyl schopný dohrát své kolo," přiznal Larrazábal, který posledních pět jamek (startoval na druhé devítce) dohrál ve vypůjčeném tričku.

Vůbec se přitom nenechal rozhodit. Na páté jamce, na které se potkal se sršni, zahrál birdie a ještě jedno přidal na sedmičce. Celkově v pátek zahrál čtyři rány pod par hřiště a po dvou kolech je na výsledku -2, což stačí na dělenou 25. příčku.

"Vypadá to, že tady budu hrát i o víkendu. A je jasné, že na té jamce budu mít opravdu velký strach. Nevím, jak se s tím vypořádám, ale rozhodně se tu jamku pokusím odehrát co nejrychleji to půjde," uzavřel debatu s hořkým úsměvem Larrazábal.

Ve vedení je po dvou kolech Angličan Lee Westwood, který má se skóre -13 náskok čtyř ran na dvojici hráčů na děleném druhém místě. Tu tvoří Nicolas Colsaerts a Antonio Lascuna.

Reklama

Související témata: