Hlavní obsah

Na golfovém Czech Open se dělí o vedení třináctiletý Klein a osmnáctiletý Tomi

Třináctiletý Louis Klein a o pět let starší David Tomi jsou po třech dnech v čele golfového turnaje Czech Open v Berouně. Před závěrečným kolem mají skóre 13 úderů pod par a náskok dvou ran na třetího Maďara Bence Bertényiho.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Český golfista Louis Kleinje v průběžném vedení turnaje Czech Open, který je součástí seriálu Czech PGA Tour.

Článek

Klein dnes zahrál 64 ran a po svém nejlepším kole v turnaji poskočil z osmého místa do čela. "Zase to bylo o trochu lepší. Vylepšil jsem především hru do greenu a puttoval jsem zase o kousek líp než včera. Moc greenů jsem dneska neminul," uvedl Klein v tiskové zprávě.

Na 18. jamce poslal druhou ranou míček do vody, ale nakonec ji zvládl v paru. "Nikdy nehraju na jistotu, rád pořád útočím. Zahrál jsem ale asi až moc čistou ránu, která byla o patnáct dvacet metrů delší než normálně a přeletěla až do vody. Ale i tak jsem spokojený," řekl český talent.

Stejně jako Tomi se příští týden představí na turnaji elitního evropského okruhu Czech Masters na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu. Osmnáctiletý amatér si připsal 68 ran, o šest více než v pátek, ale vedení udržel. "Hrál jsem sice o poznání hůř než včera, ale klidnou hlavou jsem všechno zvládl. Zahrát čtyři pod není ani trochu špatné. Zvlášť v tom vedru," řekl Tomi.

Nejlepší z českých profesionálů v turnaji s dotací 600.000 korun Lukáš Tintěra je šestý se skóre -10.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.