Hlavní obsah

Na prvním majoru sezony v Augustě budou moci startovat i golfisté ze série LIV

Na turnaji Masters v Augustě budou moci startovat i golfisté hrající na kontroverzním okruhu LIV. Prohlásil to Fred Ridley, předseda klubu, který první major sezony pořádá.

Foto: Twitter Bubba Watson, Twitter

Ilustrační foto.

Článek

"Bohužel v golfu došlo v poslední době k roztržce, která jde proti tradici a odkazu těch, co ji vybudovali. My jsme se však rozhodli dodržet tradici a pozvat ty nejlepší hráče," citovala Ridleyho prohlášení agentura Reuters.

"Proto pozveme všechny, kteří podle našich pravidel mají na účast nárok," dodal Ridley. Podle agentury Reuters to znamená, že Masters se zúčastní minimálně 15 golfistů startujících na okruhu LIV.

Patří mezi ně mimo jiné bývalí vítězové turnaje Phil Mickelson, Dustin Johnson, Bubba Watson, Patrick Reed, Sergio García a Charl Schwartzel nebo Cameron Smith, jenž si místo v Augustě zajistil triumfem na loňském British Open.

LIV je i kvůli podpoře Saúdskou Arábií od začátku v ostrém sporu s tradiční PGA, které díky vysokým odměnám a volnějšímu kalendáři dokázal přetáhnout řadu velkých hvězd. Hráči za to byli vyloučeni z PGA Tour a hrozil jim zákaz startu na majorech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články