Hlavní obsah

Nejlepšími profesionály podle golfové federace jsou poprvé Kousková a Cafourek

Sára Kousková a Jan Cafourek premiérově vyhráli anketu České golfové federace o nejlepší profesionální hráče roku. Ocenění převzali na sobotním 27. Večeru českého golfu v Praze. Nejlepšími amatéry byli vyhlášeni Denisa Vodičková a Jiří Zuska.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Třiadvacetiletá Kousková dostala přednost před dlouholetou českou jedničkou Klárou Spilkovou a po čtyřech triumfech mezi amatérkami (2017, 2018, 2019 a 2021), byla oceněna hned v prvním roce po květnovém přestupu mezi profesionálky. V této sezoně především ovládla druhou nejvyšší evropskou sérii LETAS a zajistila si účast v elitní Ladies European Tour (LET).

"Upřímně? Ocenění jsem vůbec nečekala. Vnímám ho jako krásnou tečku za úspěšnou sezonou, kterou jsme letos měli. Myslím, že na pódiu místo mne mohla stát jakákoli z nominovaných holek, protože úspěchů českého ženského golfu bylo opravdu požehnaně," citoval Kouskovou server golf1.cz.

Kousková poukázala na nebývale úspěšnou sezonu v podání žen. Spilková, jež anketu ovládla v předchozích třech letech, a Jana Melichová letos vyhrály turnaj na LET a mají na ní jistou účast i v příští sezoně. V těchto dnech navíc o účastnickou kartu na LET bojují v kvalifikaci ještě Tereza Koželuhová, Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová.

Reklama

Související témata: