Hlavní obsah

Schauffele oslavil narozeniny triumfem v Šanghaji

Šanghaj

První den turnaje v Šanghaji měl golfista Xander Schauffele narozeniny a dnes pětadvacetiny oslavil třetím titulem na okruhu PGA. Američan rozhodl o vítězství v rozstřelu s krajanem Tonym Finauem a zároveň slavil první vavřín na akci série World Golf Championships (WGC).

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Američan Xander Schauffele na akci série World Golf Championships v Šanghaji.

Článek

V roce 2017 se Schauffele stal díky titulům z Greenbrier Classic a v závěrečném turnaji FedEx Cupu v Atlantě nováčkem na PGA. "Celý rok se snažím titulem potvrdit, že jsem byl nejlepší nováček, a teď to vyšlo," oddechl si Schauffele.

Letos skončil druhý na British Open a v Šanghaji měl stejně jako Finau po čtyřech kolech 14 ran pod par. Do rozstřelu se dostal díky dvěma birdie na závěr. "To jsem zjistil, až když jsem podepisoval hrací kartu," smál se Schauffele.

Na první jamce play off zahrál birdie, zatímco Finau na pětiparu zkazil první ránu. Na green se dostal až třetí ranou a těžký pokus na stejný výsledek nedal.

Angličan Justin Rose dlouho bojoval, aby mohl být prvním hráčem po Tigeru Woodsovi, který na turnaji WGC obhájí titul, ale skončil třetí. Kvůli tomu se na prvním místě světového žebříčku udrží Američan Brooks Koepka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články