Hlavní obsah

Spilková zahrála na úvod v Dubaji dvě rány nad par

Dubaj

Závěrečný turnaj sezony Ladies European Tour hostí Dubaj, ve středečním prvním kole Omega Dubai Ladies Masters zahrála Klára Spilková dvě rány nad par a dělí díky tomu 44. místo. Hranice cutu je na +3. "Škoda posledních jamek, ve čtvrtek jdeme pod par," slíbila nejlepší česká profesionálka s úsměvem na svém facebookovém profilu.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Spilková začínala kolo na desítce, první čtyři jamky šla v paru. Na čtrnáctce poprvé zaváhala, ale první devítku zakončila dvěma birdie. Pak ale přišlo hned na jedničce další zaváhání a další dvě slepené birdie na dvojce a trojce následovala čtyři bogey na posledních šesti jamkách.

V čele turnaje je po úvodním kole španělské duo Mireira Prat a Carlota Ciganda, spolu s nimi pak ještě Švédka Pernilla Lindberg. Obhájkyně trofeje Shanshan Feng z Číny prožila zoufalé úvodní kolo, po výsledku +4 dělí až 72. pozici.

Jiná favoritka, Američanka Stacy Lewis, se při svém prvním startu v Dubaji neztratila, s dvěma ranami pod par dělí šestou příčku třeba s anglickou legendou Laurou Davies. Lewis si stěžovala především na to, že jí nevycházely putty. "Bylo to frustrující. Zasahovala jsem míč dobře, ale neměla jsem své putty pod kontrolou. Myslím, že nejdelší vydařený putt byl maximálně ze dvou metrů," ušklíbla se.

Líbil se jí však fakt, že pole je hodně vyrovnané a žádná z hráček se výrazně neutrhla. "Nikdo nenastřílel skvělé skóre a nenastoupil do trháku. Takže stále cítím svou šanci. Máme tři další dny k dobru, a když se mi začnou dařit putty, bude to dobré," zakončila třetí hráčka světového žebříčku.

Reklama

Související témata: