Hlavní obsah

Stenson je prvním švédským kapitánem golfistů Evropy pro Ryder Cup

Henrik Stenson se stal jako první Švéd kapitánem evropského golfového týmu pro Ryder Cup, který se příští rok uskuteční v Římě. Trojnásobný vítěz klání výběru starého kontinentu proti celku USA vystřídal Pádraiga Harringtona z Irska.

Foto: Reinhold Matay, Reuters

Henrik Stenson se stal jako první Švéd kapitánem evropského golfového týmu pro Ryder Cup.

Článek

"Jsem nadšený a potěšený, že jsem rydercupovým kapitánem Evropy. Je to neskutečná čest. Pokaždé když jsem si oblékal dres Evropy jako hráč, tak jsem měl husí kůži, a v roli kapitána to bude ještě větší," řekl pětačtyřicetiletý Stenson, který si loni zahrál turnaj European Tour v Golf Resortu Albatross na Berounsku a na Czech Masters skončil čtvrtý.

Vítěz British Open z roku 2016 Stenson reprezentoval jako hráč Evropu pětkrát a třikrát se podílel na výhře, naposledy na hřišti v Le Golf National u Paříže v roce 2018. Stříbrný olympijský medailista z Ria de Janeiro 2016 už byl loni Harringtonovým asistentem.

"Je to velká čest osobně a zároveň i skvělá zpráva pro moji zemi a všechny hráče, kteří za Evropu hráli od Joakima Häggmana, který byl v roce 1993 první," pronesl Stenson.

Duel se uskuteční na hřišti Marco Simone Golf & Country Club 25. září až 1. října 2023. Evropané doma vyhráli šestkrát za sebou. "Udělám všechno, co bude v mých silách, abychom získali trofej zpět do evropských rukou," připomněl Stenson loňskou porážku 9:19 v USA.

Protějškem Stensona v roli amerického kapitána bude Zach Johnson. Vítěz dvou turnajů kategorie major byl jmenován minulý měsíc, jeho asistentem bude Steve Stricker.

Reklama