Hlavní obsah

Světový šampionát ve hře na jamky vyhrál americký golfista Burns

Americký golfista Sam Burns vyhrál světový šampionát ve hře na jamky v Austinu a připsal si pátý triumf na PGA Tour. Ve finále šestadvacetiletý hráč porazil po 13 odehraných jamkách krajana Camerona Younga.

Foto: Dustin Safranek, Reuters

Americký golfista Sam Burns vyhrál světový šampionát ve hře na jamky

Článek

Oba Američané se postarali na turnaji s dotací 20 milionů dolarů o překvapení v semifinále. Burns vyřadil světovou jedničku a obhájce loňského vítězství Scottieho Schefflera z USA, Young zdolal severoirskou hvězdu Roryho McIlroye.

"Jsem strašně unavený, ale byl to neuvěřitelný týden," uvedl Burns, jenž favorita Schefflera porazil po 21 jamkách. Za vítězství získal šek na 3,5 milionu dolarů.

Mistrovství světa na jamky se hrálo od roku 1999 a letos naposledy. PGA Tour oznámila, že v roce 2024 už turnaj v kalendáři nebude.

Dell Match Play ve hře na jamky série PGA Tour, World Golf Championships v Austinu (dotace 20 milionů dolarů):
Finále:
Burns - Young (oba USA) 6/5,
o 3. místo:
McIlroy (Sev. Ir.) - Scheffler (USA) 2/1.

Golfista Wallace vyhrál v Dominikánské republice poprvé turnaj PGA Tour

Anglický golfista Matt Wallace vyhrál v Dominikánské republice poprvé v kariéře turnaj PGA Tour. V posledním kole Puntacana Championships zahrál šest ran pod par a díky nejlepšímu výkonu dne porazil o jeden úder Dána Nicolaie Höjgaarda.

Wallaceovi skvěle vyšel závěr nedělního kola, na posledních šesti jamkách zahrál čtyřikrát birdie. "Byl jsem v klidu a odhodlaný. Měl jsem celý týden pocit, že to v sobě mám," řekl Wallace, který skončil sedmý na předchozím turnaji v Palm Harbor.

Premiérového vítězství se dvaatřicetiletý hráč dočkal při 80. startu na elitním americkém okruhu. Ve sbírce má i čtyři vítězství na European Tour, na které triumfoval naposledy v roce 2018.

Reklama

Související témata: