Hlavní obsah

Tiger Woods vypovídal na FBI kvůli dopingové kauze svého lékaře

BUFFALO

Golfista Tiger Woods vypovídal na Americkém Federálním úřadu pro vyšetřování (FBI) v rámci vyšetřování případu svého bývalého doktora Anthonyho Galey. Ten byl zatčen vloni v prosinci, když byl v jeho zavazadlech nalezen lidský růstový hormon a látky využívané k urychlení léčby a maskování dopingu.

Foto: Harry How, Reuters

Americký golfista Tiger Woods

Článek

"Tiger ochotně s vyšetřovacími orgány mluvil a spolupracoval. Předem bylo potvrzeno, že nic nelegálního neudělal a není subjektem žádného vyšetřování. Vzhledem k tomu, že jiné vyšetřování naopak běží, nebudeme to dál komentovat," uvedl Woodsův agent Mark Steinberg.

Světový golfový hráč číslo jedna už po zatčení lékaře během loňského prosince přiznal, že mu Galea pomáhal s léčbou po operaci kolena v roce 2008, jakékoliv spojení s dopingem ale popřel.

Kvůli podezřením z dopingu a jeho pašování, která Galea odmítá, kontaktovala policie už dříve i baseballisty New Yorku Mets Josého Reyese a Carlose Beltrána. Lékař je vedle toho podezřelý i z léčení mnoha profesionálních sportovců z řad baseballistů, golfistů a hráčů amerického fotbalu na americkém území, ačkoliv k tomu nemá povolení.

V případě usvědčení z pašování hrozí jednapadesátiletému kanadskému lékaři až 20 let vězení, u ostatních deliktů maximálně pět let.

Reklama