Hlavní obsah

Vyplatilo se brzy vstávat. Moore získal v Malajsii třetí titul

Ryanu Moorovi se vyplatilo v pondělí brzy ráno vstát na play off CIMB Classic. Na první jamce rozehrávky turnaje PGA Tour v malajském Kuala Lumpuru porazil Garyho Woodlanda a dobyl svůj třetí titul. V neděli nemohla americká dvojice turnaj dohrát, protože po dvou přerušeních kvůli bouřím se finále zdrželo o tři hodiny a před play off padla na hřiště tma.

Foto: Lai Seng Sin, ČTK/AP

Ryan Moore s trofejí pro vítěze golfového CIMB Classic v malajském Kuala Lumpur.

Článek

Moore zabojoval na poslední jamce finále, když zachraňoval par. Spolu s Woodlandem pak skončil na -14. V play off se oba hráči vrátili na pětiparovou osmnáctku a Moore se předvedl parádní přihrávkou osmičkou železem na birdie - míč zastavil zhruba metr a půl od jamky a pro Moora nebyl problém putt proměnit.

Moore vyhrál skoro na den rok po svém posledním vítězství - v roce 2012 ovládl Shriners Hospitals for Children Open v Las Vegas. Současné vítězství ho posunulo na druhé místo v aktuálním pořadí FedExCupu. Moore říká, že podzim mu svědčí - nejenže hraje výtečný golf, ale loni se mu touhle dobou narodil i syn Tucker.

"Vždy jsem si užíval golf na podzim. Nejsem si jistý, čím to je. Loni jsem vyhrál týden předtím, než se mi narodil syn, tentokrát jsem zase vyhrál týden po jeho narozeninách," usmíval se Moore.

Woodland také toužil po třetím triumfu na PGA Tour, měl šanci vše dokonat už během nepřízní počasí sužované neděle, jenže těsně minul třímetrový putt do birdie na osmnáctce. Právě birdie na závěrečné jamce by mu titul zajistilo.

Woodlandovi pomohly změny

"Samozřejmě bych rád ten putt proměnil," uvedl Woodland," trefil jsem ho, jak jsem chtěl, jenže tam byl větší break, než jsem si myslel. Když jsem to viděl nyní, za většího světla, tak jsem ten zlom viděl lépe. Ale co už se dá dělat."

Woodlandovi se přihrávka na osmnáctý green v pondělí nepodařila - musel hrát obtížný chip z roughu a birdie viselo hodně vysoko. I tak ale Woodland může být spokojen, v posledních měsících se mu herně daří, přitom v nedávných letech se potýkal se zraněními zápěstí a kvůli nezdarům na hřišti se propadl dokonce až na 268. místo světového žebříčku.

Jenže pak si Woodland plácl nejdříve s trenérem Butchem Harmonem, později s jeho synem Claudem, najal si nového kouče krátké hry Pata Grosse a do týmu přidal i psycholožku Julii Elion. A výsledky se dostavily letos v srpnu – Woodland vyhrál druhý titul na PGA Tour na turnaji Reno-Tahoe Open a o pár týdnů později dělil druhé místo na The Barclays.

Na počátku nynější sezóny navíc vyměnil i caddie, když sáhl po veteránovi Tonym Navarrovi, který dříve pracoval pro Adama Scotta. "Hodně a tvrdě jsem pracoval. Udělal jsem spoustu změn a postupně do sebe začalo vše zapadat. To je super. Makal jsem na krátké hře i na hře mezi týčkem a greenem, jsem rád, že se to vyplácí," zakončil Woodland.

Reklama

Související témata: