Hlavní obsah

Walker kráčí za třetím vítězstvím v sezóně na PGA Tour

Pebble Beach

Doslova brutální povětrnostní podmínky trápí hráče v Pebble Beach. Až na Jimmyho Walkera, který v sobotním třetím kole využil nejlehčího ze tří hřišť, na kterých se turnaj v Kalifornii hraje, k získání možná rozhodujícího náskoku. Walker půjde do finálového kola se skóre -13 a náskokem šesti ran na hráče na děleném druhém místě!

Článek

Walker je momentálně pravděpodobně hráčem s největší formou ze všech. A to nejen na turnaji AT&T Pebble Beach National Pro-Am, ale na celé PGA Tour. Na svém kontě má v nové sezoně už dvě vítězství a nyní si jde lídr FedExCupu pro další.

V Kalifornii v prvních dvou kolech ani jednou nezaváhal a až na páté jamce kola třetího si tak zapsal první bogey. A zatím také poslední. Jinak byl opět bezchybný, díky pěti berdíkům se dostal na výsledek 67 (-4) pro kolo a třináct ran pod par pro turnaj.

"Nikdy jsem neměl takový náskok před finálovým kolem. Zítra chci hrát dobrý golf, trefovat dobré rány a uvidíme, co se stane," nechce nic zakřiknout Walker, na své první vítězství na PGA Tour čekal 187 startů. Nyní útočí na třetí titul z posledních osmi turnajů.

První přišel v loňském říjnu na Frys.com Open, podruhé se 35letý Američan radoval letos v lednu na havajském Sony Open. A je velmi pravděpodobné, že další úspěšný zářez si připíše nyní. V jeho prospěch totiž mluví také historie, kterou psal Phil Mickelson.

Byl to on, kdo měl po třetím kole v Pebble Beach naposledy tak velký náskok. Psal se rok 2005 a Lefty vstupoval do finálového kola se skóre -13. Nakonec vyhrál o čtyři rány.

Walkerovi navíc v sobotu odpadl možná největší soupeř. V polovině kola vedl společně s Jordanem Spiethem, ten se ale ve třetím kole neskutečně trápil a během patnácti jamek ztratil pět ran. Momentálně je tak na skóre -4, zbylé tři jamky musí dohrát v neděli.

Na děleném druhém místě tak jsou se skóre -7 Hunter Mahan a Tim Wilkinson, o ránu zpět je čtvrtý Richard H. Lee. Všichni hráči na špici leaderboardu stihli v neděli dohrát před setměním.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články