Hlavní obsah

Walker se protrápil k třetímu titulu na PGA Tour v sezóně

Jimmy Walker zatím dominuje nové sezóně na PGA Tour. V neděli odpoledne se však v kalifornském Pebble Beach jako neohrožený vládce nechoval. V těžkých podmínkách pomalu přicházel o svůj luxusní náskok, až se musel na poslední jamce strachovat, aby se nešlo do play off. Nakonec to ale zvládl, zvítězil o ránu a připsal si třetí titul v sezóně.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Golfista Jimmy Walker pózuje s vítěznou trofejí.

Článek

Walker měl po třetím kole náskok šesti ran a ještě v polovině finálového kola byl v čele o pět. Jenže pak začal chybovat, což společně se silným závěrem Dustina Johnsona s Jimem Rennerem znamenalo mnohem větší drama, než kdokoliv, především pak Walker, předpokládal.

"Wow, to byl den! Nebyl sice z mé strany nejlepší, ale vítězství je vítězství! Dnes jsem se hodně naučil," vzkázal na Twitteru šťastný vítěz, který prožívá pohádkový vstup do sezóny.

Ještě v závěru té minulé na svém kontě neměl na PGA Tour jediné vítězství, když neuspěl ani v jednom ze 187 startů. Dnes, o pár měsíců později, je trojnásobným šampiónem nejprestižnějšího golfového okruhu světa. A momentálně jasným lídrem FedExCupu.

"Nevím, jestli to bylo tím vyhrát poprvé a poté už to pouze opakovat. Vždycky jsem cítil, že mohu na PGA Tour vyhrát. Myslím, že v to tady věří každý - že sem patří a že může zvítězit. Mně se to konečně podařilo a je skvělé, že se tak stalo velmi rychle vícekrát," přiznává Walker.

Walker: Bylo to pořádné drama

Ten se stal za posledních dvacet let teprve čtvrtým hráčem, který se může v úvodu sezóny pochlubit třemi tituly v tak krátké době. Před ním se to podařilo pouze Tigeru Woodsovi, Philu Mickelsonovi a Davidu Duvalovi. Byly to však pro Walkera pořádné nervy.

Po několika bogey měl ještě dvě jamky před koncem náskok dvou ran, pak ale zahrál na sedmnáctce další, a když pak Dustin Johnson zahrál berdíka na osmnáctce, byl už společně s Jimem Rennerem za Walkerem pouze o ránu. Ten tak musel zahrát par.

A lehké si to rozhodně neudělal, když musel proměnit metr a půl dlouhý putt. "Bylo to pořádné drama," přiznal při odchodu z osmnáctého greenu. Ale zvládl to.

Na děleném druhém místě tak nakonec skončili se ztrátou jediné rány Dustin Johnson s Jimem Rennerem, o celkem tři rány pak za vítězem zaostali na děleném čtvrtém místě Kevin Na s Jordanem Spiethem. Toho tak muselo pořádně mrzet absolutně nezvládnuté třetí kolo, během kterého ztratil šest ran (78). Zbylá tři kola totiž v Pebble Beach zahrál shodně za 67.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články