Hlavní obsah

Woods dovedl golfisty USA k dalšímu zisku Prezidentského poháru

Melbourne

Američtí golfisté získali poosmé v řadě Prezidentský pohár. Tým USA tři dny v souboji s mezinárodním výběrem bez Evropanů prohrával, ale pod vedením hrajícího kapitána Tigera Woodse výsledek otočil ve dvouhrách, zvítězil 16:14 a soutěž vyhrál celkově pojedenácté.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Kapitán amerického týmu golfistů Tiger Woods s trofejí pro vítěze Prezidentského poháru v Melbourne.

Článek

Hrdinou duelu na hřišti Royal Melbourne byl vítěz patnácti majorů Woods. Druhý hrající kapitán v historii Prezidentského poháru zvítězil ve všech zápasech, do kterých nastoupil, ve dvouhře zdolal přesvědčivě Mexičana Abrahama Ancera a zaznamenal rekordní 27. výhru v soutěži.

"Dokázali jsme to společně jako tým. Všichni moji spoluhráči, moji chlapci hráli výtečně a odvedli jsme parádní práci," pochvaloval si Woods.

Po prvním dnu hráči USA prohrávali o tři body, po druhém o dva, v půlce třetího dokonce o čtyři a na jeho konci o dva. Ve dvanácti závěrečných dvouhrách ale získali šest výher, ztratili jen dvě a zbytek zápasů skončil remízou.

S Woodsem coby nejmladším kapitánem v historii získali pohár Dustin Johnson, Patrick Reed, Gary Woodland, Bryson DeChambeau, Patrick Cantlay, Xander Shauffele, Webb Simpson, Justin Thomas, Matt Kuchar, Tony Finau a Rickie Fowler.

Mezinárodní tým nadále vyhrál Prezidentský pohár jen jednou ze třinácti utkání. "Byli jsme blízko a jen pár zápasů nám nevyšlo. Dotahujeme se, a když v tom budeme pokračovat, brzy uspějeme," řekl kapitán poražených Ernie Els.

Reklama

Související témata: