Hlavní obsah

Woods ohlásil návrat na green, po skandálu začne sezónu při dubnovém Masters

Tiger Woods se vrací mezi elitu světového golfu. Nejlepší hráč světa se po čtyřměsíční pauze, kterou si sám naordinoval po milostném skandálu objeví na greenu při dubnovém turnaji Masters v Augustě. Čtyřiatřicetiletý golfista to v úterý uvedl v prohlášení na svých webových stránkách.

Foto: Mick Tsikas , Reuters

Golfista Tiger Woods se po čtyřměsíčním exilu vrátí na světový green.

Článek

"Masters byl první turnaj kategorie major, který jsem vyhrál, a mám vůči němu velký respekt. Po dlouhé a nutné pauze cítím, že jsem připraven v Augustě zahájit sezónu. Turnajům série major jsem během své profesionální kariéry vždy věnoval zvláštní pozornost a myslím, že bych měl v Augustě být. I když jsem poslední dobou moc nenahrál," uvedl Woods.

Aféra, při níž byla odhalena Woodsova mnohonásobná nevěra, propukla loni v prosinci a do té doby neposkvrněná pověst světové jedničky dostala tvrdou ránu. Woods se proto rozhodl dát si na neurčitou dobu pauzu, během níž se léčil ze závislosti na sexu. "Bezmála dva měsíce jsem strávil na klinice a v terapii budu dál pokračovat. I když se vracím ke golfu, tak mám pořád ještě hodně práce v osobním životě," prohlásil Woods.

Americký golfista hrál naposledy loni v listopadu Australian Masters a nakonec se před podnikem v Augustě nezúčastní žádného přípravného turnaje, byť se původně spekulovalo, že by na konci března mohl odehrát Tavistock Cup nebo turnaj Arnolda Palmera. "Když jsem dospěl ke konečnému rozhodnutí, bylo jasné, že nejdříve budu moci hrát až v Augustě. Tavistock i Palmerův turnaj jsou skvělé podniky a já moc děkuji za důvěru, kterou mi dali. Doufám, že se tam brzy objevím," napsal Woods.

Poprvé a naposledy se Woods vrátil bez herní přípravy po devítitýdenní pauze po úmrtí svého otce na US Open 2006, kde na Winged Foot neprošel cutem. Po této zkušenosti řekl, že už nikdy nebude hrát turnaj, aniž by byl připraven na sto procent.

Z návratu golfové legendy se radují především organizátoři soutěží a sponzoři. V době Woodsovy absence totiž klesla sledovanost turnajů PGA Tour o 50 procent. "Pro Tigera to bude ale velmi těžký návrat. Možná mu bude chvíli trvat, než si zase zvykne. Myslím ale, že se vypořádá s věcmi, které se mohou přihodit," uvedl čtyřnásobný vítěz Masters Palmer s poukazem například na nepředvídatelné reakce diváků v Augustě.

Reklama

Související témata: