Hlavní obsah

Woods při návratu předvedl se synem skvělou sérii, těsně ale byli lepší Dalyovi

Tiger Woods při návratu ke golfu deset měsíců po vážné automobilové nehodě útočil na vítězství. S dvanáctiletým synem Charliem v závěrečném druhém kole exhibičního turnaje rodinných dvojic v Orlandu předvedli rekordní sérii jedenácti birdie, ale nakonec se o dvě rány museli sklonit před Johnem Dalym a jeho osmnáctiletým stejnojmenným potomkem.

Foto: Jeremy Reper, Reuters

Radost ze stříbra. Tiger Woods při návratu ke golfu deset měsíců po vážné automobilové nehodě útočil na vítězství. S dvanáctiletým synem Charliem v závěrečném druhém kole exhibičního turnaje rodinných dvojic v Orlandu nakonec brali druhé místo.

Článek
Fotogalerie

"Ještě před pár týdny nebylo jasné, jestli vůbec budeme mít příležitost tady hrát. Přesto jsme tu a byl to ten vůbec nejlépe strávený čas," pochvaloval si Woods. Jak upozornila zámořská média, širší úsměv při umístění na druhé pozici Woods zřejmě nikdy nepředvedl.

Pětačtyřicetiletý Woods po těžkém zranění opakovaně ukázal, že golf hrát nezapomněl. "Dneska jsem zahrál dvě tři dobré rány, které letěly přesně tak, jak jsem chtěl," prohlásil skromně patnáctinásobný vítěz majorů a celkem 82 turnajů na PGA Tour.

Foto: Jeremy Reper, Reuters

Tiger Woods při návratu ke golfu deset měsíců po vážné automobilové nehodě útočil na vítězství. S dvanáctiletým synem Charliem v závěrečném druhém kole exhibičního turnaje rodinných dvojic v Orlandu nakonec brali druhé místo.

Zopakoval ale, že má ještě velmi daleko k tomu, než se dostane zpět na špičkovou úroveň. Na několika místech zlomenou pravou nohu ještě nemůže plně zatěžovat, žehral na nedostatečnou rychlost švihu a také na chabou fyzičku. Zatímco Charlie absolvoval hřiště po svých, Tiger se po každém úderu přesouval k míčku vozíkem, ve kterém seděly jeho čtrnáctiletá dcera Sam a přítelkyně.

"Nemám žádnou výdrž. Pokud bych se chtěl vrátit na tour, musím získat zpátky vytrvalost a odpálit tisíce a tisíce míčků. Chce to čas," řekl Woods už po sobotním úvodním kole, po němž se synem figurovali na pátém místě. Turnaj PNC Championship byl vypsán pro dvacet dvojic a dvanácté místo v něm obsadili bývalý český tenista Petr Korda s dcerou Nelly.

Woods na konci února vyletěl se svým vozem ze silnice, utrpěl otevřenou zlomeninu holenní a lýtkové kosti a fraktury kotníku a chodidla. Lékaři mu kosti museli zpevnit a stabilizovat pomocí kovových plátů, hřebů a svorek. Během úspěšné kariéry podstoupil bývalý dlouholetý lídr žebříčku také několik operací zad a kolen. Před nedávnem připustil, že už se plnohodnotně nevrátí na elitní PGA Tour, ale doufá, že si po doléčení ještě zahraje několik vybraných turnajů.

Exhibiční golfový turnaj rodinných dvojic v Orlandu:
1. Team Daly 117 (60+57)
2. Team Woods 119 (62+57)
3. Team Thomas 120 (60+60) a Team Cink 120 (59+61)
5. Team Lehman 123 (62+61) a Team Singh 123 (61+62)

Reklama