Hlavní obsah

Brutální zákrok poslal hokejistu do nemocnice a spustil hromadnou bitku. Agresor vyfasoval 25 zápasů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to brutální zákrok, kdy svou hokejku vzal do obou rukou a zezadu poslal soupeře Dextera Whittlea hlavou na mantinel. A disciplinární komise zámořské juniorské Western Hockey League neměla s Alexem Edwardsem slitování. Osmnáctiletému útočníkovi z týmu Victoria Royals udělila exemplární trest na 25 zápasů!

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Edwards, jehož spoluhráčem je i český centr Robin Sapoušek, nejprve v sobotním utkání na ledě Everett Silvertips vyrovnával v první třetině na 2:2 (domácí nakonec zvítězili 5:3), v polovině utkání však předvedl kriminální zákrok, po kterém se do hromadné bitky zapojili všichni hráči přítomní na ledě.

Rozhodčí agresorovi udělili trest na pět minut a do konce utkání, když vyhodnotili, že šlo o úmyslný zákrok s cílem zranit protihráče. Duel předčasně skončil i pro Whittlea, jenž byl okamžitě převezen do nemocnice. Z ní už byl sice propuštěn, na dobu neurčitou však zůstává mimo hru.

I to přispělo k tvrdému trestu. „Kromě závažnosti Edwardsova činu patří mezi další klíčové faktory zvažované při rozhodování vážné zranění soupeře a skutečnost, že Edwards je recidivista,“ připomněla WHL v prohlášení, že mladý hokejista obdržel dva delší disciplinární tresty už v minulé sezoně.

Victoria Royals se proti suspendaci neodvolá, Edwards se tak může do hry vrátit nejdříve 1. prosince.

Reklama

Související témata: