Hlavní obsah

Bulíře se snažil nastartovat fotbalista i humor. Přálo mu snad už celý město, prozradil Pešán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má být jedním z tahounů útoku Bílých Tygrů, jenže Michal Bulíř na premiérový gól v této sezoně čekal úvodních šest zápasů. Po první trefě doufal, že střeleckou smůlu konečně protrhl. Jenže bez zásahu pak byl dalších osm trýznivých duelů. Znovu skóroval proti Hradci Králové. Gólem a asistencí přispěl k výhře 5:4.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. Mountfield HK 5:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Trápil se, zkoušel různé věci, jenže gólový půst ne a ne zahnat. Přestože hrál dobře a do šancí se dostával. Byť Bílí Tygři v pátek rozebrali Mladou Boleslav osmi góly, on mezi střelci chyběl.

„Bulířovi to snad přálo už celý město. Bulda si to v posledních zápasech zasloužil, kdy opravdu tvrdě pracoval. Jsem rád, že má gól a asistenci na první gól, což byla hlavně jeho práce,“ pochválil Bulíře liberecký trenér Filip Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Hradec Králové 4:1 (29. Bulíř)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Když s Mountfieldem přesně v čase 29.00 zvýšil zblízka už na 4:1 a z klece hostí vyhnal Kiviahoa, úleva na něm byla viditelná. „Hrozně to ze mě spadlo, zase nějakou dobu jsem na gól čekal. S jedním se mi určitě nehrálo dobře, pro mou psychiku tohle nebylo dobré, hodně jsem na to myslel. V poslední době jsem se snažil promluvit i s několika lidmi, kteří mi v tom mohli trochu pomoci se uklidnit,“ přiznal 32letý útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Hradec Králové 1:0 (4. A. Najman)Video: Tipsport Extraliga / BPA

S kým střelecké trápení probíral? „S více lidmi, šlo spíš o přátelské rozhovory… Hodně mi pomohl třeba náš kondiční trenér Aleš Pařez, ale mluvil jsem i s lidmi mimo hokej, což bylo takovým zpestřením. Pomohl mi i jeden hodně dobrý kamarád, který dřív také sportoval, hrál fotbal a pár takových období si taky zažil. Pomohl mi uklidnit se, vyčistit si hlavu a zase se do toho dostat,“ prozradil liberecký odchovanec, který má zatím v této sezoně bilanci 2+3.

„Mám s Buldou velmi korektní a přátelský vztah, takže jsem s ním měl také pár mikro hovorů. Spíš jsem to bral trochu s humorem, abych ho trochu nastartoval, protože ho znám velmi dobře. Doufám, že se to povedlo a že jsem toho byl také součástí. Ale na druhou stranu musím říct, že v tom úplném závěru jsem s ním už nemluvil vůbec, protože toho mluvení už bylo až moc,“ popsal Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Hradec Králové 5:2 (45. Budík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Liberec nad Hradcem Králové vedl deset minut před koncem 5:2, jenže Východočeši snížili, využili i power play a sahali po vyrovnání. „Závěr byl z naší strany trochu komplikovaný, ale obětavost celého týmu rozhodla, že body zůstaly u nás v plném počtu. Že bodujeme doma je jedině dobře pro naše sebevědomí. Teď hrajeme doma ještě dvakrát, chceme před reprezentační pauzou udělat nějakou sérii,“ přeje si Bulíř, do jehož druhé útočné formace se o něco dřív vrátil po operaci Michal Birner.

„Původní plán byl, že bude až po reprezentační přestávce. Jsem jedině rád, že se to takto urychlilo. Dobře potrénoval, dal tomu všechno. Snad mu koleno drží a bude nám takhle pomáhat dál,“ kvitoval návrat parťáka Bulíř.

Utkání s Hradcem Králové však po tvrdém ataku nedohrál Martin Faško-Rudáš. „Doufám, že se nepotvrdí další zranění v týmu. Martin Faško-Rudáš dostal po zákroku mimo kotouč těžký direkt na hlavu a nedohrál kvůli tomu, že mu bylo špatně. Snad se nepotvrdí otřes mozku,“ přál si Pešán. V úterý Bílé Tygry čeká zápas s úřadujícími mistry z Třince.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko